The trust (2016)

 English HereKorte Inhoud 
Twee corrupte agenten, David Waters (Elijah Wood) en Jim Stone (Nicolas Cage), ontdekken in de bewijskamer van het politiebureau een verborgen kluis. Ze doen er alles aan om achter de inhoud te komen, met levensgevaarlijke situaties tot gevolg. David en Jim moeten vechten voor hun leven en trekken tegelijkertijd al hun eigen acties in twijfel.

Genre : Misdaad
Land : VS

Cast : 
Nicolas Cage : Stone
Elijah Wood : Waters
Sky Ferreira : Woman

Regisseurs : Alex & Benjamin Brewer


Mijn mening

“I think that guy has a friend with deep pockets.”

Mijn eerste reactie bij een film waar Nicolas Cage in meespeelt, is dat van de eeuwige twijfelaar. Zou ik me wel de moeite doen om deze te bekijken? Of zal ik het maar links laten liggen, want ik heb al een resem Cage-mislukkingen achter de rug? De enige film met Cage waar ik van onder de indruk was, is “Joe”. Dit was echt een meesterlijke film waarin Cage aantoont dat hij een klasse acteur is. De meeste films die ik recentelijk van Cage heb gezien, vond ik toch maar ondermaats. Zowel op verhaal als acteerniveau. Gelukkig is deze “The trust” weer acceptabel genoeg. Het is niet een echte topper, maar ook geen ontgoochelend misbaksel. Het deed me op een bepaalde manier denken aan “Matchstick men”.


Een thriller zou ik het niet noemen. Het is eerder een misdaadverhaal waarbij het gebruik van zwartgallige, cynische humor niet geschuwd wordt. Vooral de interactie tussen de twee hoofdpersonages Stone (Nicolas Cage) en Waters (Elijah Wood) is hoogst amusant. Twee schlemielen die als dienstdoende agenten van de afdeling archivering bewijsstukken zonder schroom er af en toe oneerlijke praktijken op nahouden. Het begin kent wel een trage opstart. Naarmate de film vordert, stijgt het tempo echter. Dit gecombineerd met een korte speelduur maakt deze film een geschikt tussendoortje. En vooral het acteren van de twee hoofdpersonages is subliem. Cage in de rol van een licht neurotisch en ietwat gestoord persoon waardoor zijn overacting niet te veel opvalt. Een personage dat wonderwel telkens goed bij hem past. Elijah Wood (de zoveelste poging om zijn “Frodo” verleden van zich af te schudden) past perfect bij de labiel overkomend Stone. Waters lijkt wel een op een aan de rand van de maatschappij levende sukkel. Het enige wat niet zo evident is, zijn de maniakale en moorddadige karaktertrekken van Stone.


Op het eerste zicht lijkt dit wel een soort “Ocean’s Eleven”, maar dan uitgevoerd door een “Dumb and Dumber” duo. Alhoewel het intelligentieniveau van de beide semi-corrupte politieagenten toch hoog genoeg is om deze klus te klaren. Een misdaad die nodig is om hun dagelijkse sleur te doorbreken en zorgeloos te gaan rentenieren op één of ander tropisch eiland. Maar op het moment dat het wel op een doodnormale inbrekers-parodie begint te lijken, komen ze toch wel opzetten met een paar onverwachte wendingen. Enerzijds is er de onbekende vrouw (Sky Ferreira) die roet in het eten gooit. En anderzijds is er het wijzigend gedragspatroon van Waters.


The trust” hoort zeker niet thuis tussen Cage’s betere films, maar verrast toch op een eigenaardige manier. Niet dat de verhaallijn denderend origineel is. En het slot is redelijk absurd en abrupt. Maar de vertolkingen zijn interessant en zorgen ervoor dat de film boven de middelmaat uitstijgt. En dan is er ook nog de onverwachtse cameo van Jerry Lewis als Stone’s vader. Zijn aanwezigheid is maar kortstondig. Maar telkens vroeg ik me af waar ik die hoogbejaarde acteur van kende. Zijn bijdrage is niet erg belangrijk, maar zijn aanwezigheid in deze soms toch wel komisch aanvoelende film was terecht.


Het Verdict 6/10

Links : IMDB
, Moviemeter

The Trust (2016) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 reacties :

 1. Nicolas Cage is zo'n acteur die de laatste jaren zeker niet altijd in goede films verscheen, maar voor mij wel een acteur die altijd leuk is om naar te kijken. Al is het maar om hem iets geks te zien doen. Deze film was een beetje vreemd, maar had wel genoeg spanning om me geïnteresseerd te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet eerlijk zeggen dat hij ook wel één van mijn fav acteurs is. Alleen koos hij de laatste tijd de verkeerde films uit :) Buiten "Joe" dan, wat ik weeral een sublieme film vond.

   Verwijderen
 2. Voor mij ook wel hoor, naast iemand als Gyllenhaal die maar weinig slechte films doet op het moment. In Joe was hij inderdaad ook erg sterk, maar zou ook even moeten zoeken naar andere goede rollen. Uit m'n hoofd kan ik ze namelijk niet direct noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Cage denk ik dan direct aan "Leaving Las Vegas" en "Matchstick Men". Mijn all-time fav Cage movies :)

   Verwijderen