Collide (2016)

 English HereKorte Inhoud 
Wanneer een overval vreselijk misgaat moet Casey Stein op de vlucht voor de meedogenloze bende van maffiabaas Hagen. Nu is Casey in het bezit van een kostbare lading die toebehoort aan Hagen, die er alles aan zal doen om deze te bemachtigen. Wanhopig neemt Casey contact op met zijn vroegere werkgever en drugssmokkelaar Geran om zijn vriendin Julliette te beschermen vooraleer ze in handen van Hagen valt.

Genre : Actie
Land : UK/Duitsland

Cast : 
Nicholas Hoult : Casey Stein
Anthony Hopkins Hagen Kahl
Ben Kingsley : Geran

Regisseur : Eran Creevy

Mijn mening

What I do know about you is that you're American, because my friends here tell me you were talking while you were unconscious which or course is typically American is'nt it?
And judging by your stubborn refusal to talk right now while you are fully concious, I guess that must make you an extremely, brave
https://www.amazon.com/gp/product/B00XOXC2ZG/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B00XOXC2ZG&linkCode=as2&tag=moviefreak0d-20&linkId=466249853429756c7e6ec54b6452ebe6American or excessively stupid American.
I don't know, you tell me! Yeh.
But you and I can surely cut through all that boring back and fourth Sylvester Stallone nonsense … "Eh ah Adreine".

Ik hield me al klaar voor een doorsnee actie B-film met veel slecht getimede vechtscènes, melige dialogen, versleten oneliners gebruikt door met testosteron opgepompte krachtpatsers en over the top schermutselingen waarbij tonnen munitie worden verschoten. En dit alles om een flinterdun, uiterst onorigineel verhaal mee op te smukken. Eigenlijk verwachtte ik een soortement avondvuller waarbij het eigenlijk niet uitmaakte of je in slaap dommelde of niet. Tja, een mens kan het ook wel eens verkeerd voorhebben. En als dan ook nog eens de ene bekende filmster na de andere in beeld verschijnt, is de verrassing des te groter.


Toegegeven. De reden waarom Casey (NicholasEqualsHoult) uiteindelijk beslist om een vrachtwagen scheef te slaan, eigendom van de aartsgevaarlijke en koelbloedige drugssmokkelaar Hagen Kahl (Anthony Hopkins), in opdracht van Geran (Ben Kingsley), is nogal afgezaagd. Je kan niet zeggen dat het niet al eens ergens anders werd gebruikt. Het daaropvolgend actierijke gedeelte, waarbij Casey zich voortdurend moet reppen om uit de handen te blijven van Kahl’s trawanten, die maar al te graag de gestolen truck terug willen, is dan wel van dusdanig kaliber dat je je eventjes schrap zet zodanig dat je er geen seconde van mist. Wat je te zien krijgt is een aaneenschakeling van keiharde knokpartijen, knetterende vuurgevechten, flitsende achtervolgingen in de steegjes van een pittoresk Duits stadje en razendsnelle autoachtervolgingen op de “Deutsche Autobahn” rondom Keulen. Casey maakt op dat moment gebruik van (in mijn ogen) kostbare sportwagens waar fans van “The fast and the furious” misschien enthousiast over worden. Zelf ben ik geen expert op dat vlak en wordt ik al extatisch als ik de snelheidswijzer naar 200 zie springen.


Ik was best wel onder indruk van Nicholas Hoult. Een koelbloedig persoon met helblauwe ogen (zonder twijfel succesrijk bij de vrouwelijke bevolking). Hij lijkt wel griezelig veel op EdThe transporter refueledSkrein en is vergelijkbaar met de jonge Bruce Willis in zijn hoogdagen (dus niet de laatste 10 jaar). Ook zo onbewogen en koelbloedig. En ook zo lichamelijk beschadigd naarmate de film vordert. Alhoewel Juliette (FelicityThe Theory of EverythingJones) aan de basis ligt van heel de ellende, is haar rol eigenlijk nogal beperkt te noemen. En misschien vragen mensen zich af wat steracteurs zoals Anthony Hopkins en Ben Kingsley te zoeken hebben in zo’n simplistische actiefilm. Ik stel voor de film “Blackway” te kijken met Hopkins in een hoofdrol. En “Robot Overlords” waar Kingsley in participeert. Dit zijn ook niet bepaald hoogstaande films of meesterwerken uit de filmgeschiedenis van deze acteurs. Idem dito een doorsnee verhaal met niet echt gedenkwaardige beelden. Op zijn minst is “Collide” doorspekt met weergaloze actie en somtijds toch wel magistrale monologen. Het onderonsje tussen de beide heren is sowieso al een lust voor ogen en oren.


Het is lang geleden dat ik zo genoten heb van een onzinnige actiefilm. Uiteindelijk draait het allemaal rond hoe de liefde iemand kan aanzetten om ondoordachte beslissingen te nemen en om levensgevaarlijke capriolen uit te hangen. "If the reason is love, then maybe it's not so crazy and it's the only thing keeping me alive" zoals Casey zegt aan het begin van de film. Och ja, misschien komt het allemaal onzinnig over, is er weinig diepgang bij sommige personages, zijn sommige Duitse bijrollen erbarmelijk slecht en komt de Duitse politie nogal stupide over en is hun finale interventie overdreven en belachelijk (het was alsof Osama Bin Laden zich verschanste in dat groezelige cafeetje), toch was het onderhoudend en interessant genoeg. Het is geen baanbrekende cinema, maar wel geschikt voor een eenmalige kijkbeurt.


Het Verdict 6/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Collide (2016) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten