Bad Frank (2017)

 English HereKorte Inhoud 

Zev en zijn beste vriend Max sluiten een pact om hun resterende dagen te wijden aan het oplossen van onafgemaakte zaken: het opsporen en wraak nemen op de nazi-commandant die verantwoordelijk is voor het doden van hun families tijdens de oorlog. Wanneer Zev zijn geheugen begint te verliezen door Alzheimer en Max te zwak is om het verpleegtehuis te verlaten, begint Zev aan een opmerkelijke reis om de vroegere beul te vinden, voordat het te laat is.


Genre : Thriller/Drama
Country : USA

Cast :
Kevin Interdonato : Frank
Tom Sizemore : Mickey
Brandon Heitkamp : Travis

Director :
Tony GerminarioMijn mening 
 
“I thought you were some sort of monster or something, like fucking Charlize Theron.
But look at this. Nice house. Nice woman.
You're not a big tough guy.
You're a fucking pussy.”

Frank (Kevin Interdonato) lijkt een doodnormale, hardwerkende vent die af en toe wel last heeft van vreselijke hoofdpijn. Maar deze Frank in “Bad Frank” is eerder een labiel persoon. “He was born bad” zoals iemand later in de film fijntjes uitlegt. Frank is een ex-marinier die door zijn opvliegend karakter al snel in de problemen raakt en noodgedwongen zijn militaire carrière moet afbreken. Blijkbaar was een cursus “Anger managment” een noodzakelijkheid. Maar nu blijkt Frank op het rechte pad te zijn. Een fatsoenlijke job, een bevallige vrouw (Amanda Clayton), een knus huis en hij blijft uit de buurt van figuren die een slechte invloed op hem kunnen hebben. Een gekalmeerd en gezond leven waar zelfs alcohol in verbannen werd. En dat onder medische begeleiding waardoor alles onder controle blijft als hij zijn medicatie tijdig inneemt. Toch raar dat hij echter moeilijk een afspraak kan maken als blijkt dat zijn rantsoen pillen op zijn. Blijkbaar is zijn medische en psychologische toestand niet echt duidelijk bij de behandelende arts. Anders had men er prioritaire voorrang aan gegeven.


Het gaat weer de verkeerde kant op als zijn beste vriend Travis (Brandon Heitkamp) Frank’s hulp vraagt bij een klusje en deze laatste weer oog in oog staat met Mickey (Tom Sizemore), iemand uit zijn duister verleden. Het vervolg van het verhaal is niet bijster origineel en al meermaals gebruikt in films. Wat je krijgt is een kidnap/wraak film waarbij Frank weer de demonen loslaat die van zijn leven sowieso al een puinhoop hebben gemaakt. Een gewelddadig leven vol slachtoffers. Niet alleen diegenen die tegen zijn gespierde lijf opliepen, maar ook familieleden die niets meer te maken willen hebben met Frank vanwege zijn agressief en drankzuchtig gedrag in het verleden. 


Kevin Interdonato speelt op een perfecte manier de getormenteerde Frank. Je voelt gewoon de onderdrukte razernij en je weet dat die oncontroleerbare agressie elk moment terug kan uitbarsten. Maar spijtig genoeg is mijn gevoel over “Bad Frank” een beetje dubbel. Er zijn fragmenten die echt schitterend overkomen. Maar deze worden dan afgewisseld door iet of wat zwakkere momenten. Zo vond ik de emotionele Frank niet echt bijster goed geslaagd. En om eerlijk te zijn vond ik de afloop van de klus waar Frank aan deelnam een beetje amateuristisch overkomen. Op dat moment vreesde ik dus echt dat dit niet meer dan een fletse en oninteressante B-film zou zijn. Totdat Frank totaal mesjogge keet begint te schoppen. Een individu in een bar en Donny Shakes (Brian O’Halloran) komen op een pijnlijke manier hiermee in aanraking.


Zelfs Tom Sizemore wist me aangenaam te verassen als de totaal psychopatische Mickey. De scene tussen hem en Travis was het meest entertainende en angstaanjagende gedeelte in deze film. Een hoogtepunt vol pure razernij en geschiftheid. De laatste keer dat ik Sizemore zag acteren was in “Weaponized”. Maar dat was te afgrijselijk voor woorden. Het lijkt er wel op dat Sizemore in geldproblemen zit, gezien het aantal post-productions waar hij op dit moment aan meewerkt. Spijtig genoeg wordt dit opgevolgd door wel het zwakste moment uit de gehele film : de conversatie tussen Frank en Crystal Duro (Lynn Mancinelli). Naar mijn gevoel te langdradig en grotendeels overbodig. Naar mijn mening diende dit eerder als opvulsel en had men beter hier een gedeelte ingekort om op die manier een film te verkrijgen die perfect op 90 minuten afklokt.


Bad frank” is niet echt slecht. Maar je kan het ook niet echt een topfilm noemen. Het zou niet eerlijk zijn om het te vergelijken met een film zoals “Taken” want budgettair is er toch een aanzienlijk verschil tussen de beide films. Als doorsnee zaterdagavondfilm is het wel degelijk geschikt.


Het Verdict 5/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Bad Frank (2017) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.