The ICecream Truck (2017)

 English HereKorte Inhoud 


Mary is een jonge vrouw die terugkeert naar de buitenwijk van haar geboortestad, nadat haar man voor zijn werk ergens anders wordt geplaatst. Haar gezin probeert de zaken in het oude huis af te ronden en Mary betrekt alvast in haar eentje het nieuwe huis. En ondanks het feit dat ze hier haar jeugd heeft doorgebracht, voelt niet alles even vertrouwd. En dat kan wel eens te maken hebben met de ijscowagen die door de straten rijdt.


Genre : Horror
Country : USA

Cast :
Deanna Russo : Mary
Emil Johnsen : The ice cream man
John Redlinger : Max

Director :
Megan Freels JohnstonMijn mening 
 
“Welcome to the neighborhood”

Wat is er meer toepasselijk bij dit zwoele weer in het buitenland als een horror over een moordzuchtige ijscoman? Ik kan je nu al geruststellen. De volgende keer dat je een ijskar ziet aankomen zal je niet in volle paniek en luid schreeuwend er vandoor gaan. Niet na het kijken van deze film in ieder geval want echt spannend of angstaanjagend is deze low-budget film helemaal niet. Om eerlijk te zijn vond ik de ijscoman (Emil Johnson) maar een sullig ventje. Zelfs de manier waarop hij zijn slachtoffers bewerkte zag er nogal nichterig uit. Ik ben er zeker van dat één welgerichte tik met een ijsschepje al voldoende is om hem bewusteloos te slaan. En voor de teergevoelige kijkers : verwacht je niet aan bloederige afslachtingen zoals je te zien kreeg in “Friday the 13th”.


Waar ik wel enthousiast over was, was de ijscrèmewagen zelf. Een mooi onderhouden pastelkleurige oldtimer. Zelfs het geluid van de motor is een genot. Dit is dus ook niet iets om panische angst voor te krijgen (in tegenstelling tot deze modellen). Alleen Mary (Deanna Russo) heeft zo direct haar twijfels hierover vanaf het eerste moment dat de ijskar langskomt. Het enige eigenaardige voor mij waren de belachelijke tijdstippen dat het onding doorheen de wijk reed terwijl zijn welbekend getjingeltjangel te horen was.


Het hele verhaal focust zich op Mary, een zogenaamde freelance schrijfsters die blijkbaar problemen heeft met het verzinnen van nieuw materiaal en die terug verhuisd is naar een voorstad waar ze ooit opgroeide. Ze moet echter nog een paar dagen wachten voordat haar man en twee kinderen arriveren. En in die periode leert ze enkele figuren uit de buurt kennen zoals een stelletje nieuwsgierige buurvrouwen en Max (John Redlinger) de zoon van één van de buurvrouwen die pas afgestudeerd is. En ook nog iemand van de verhuisfirma. Een enge, ruige kerel met een enorme walrussnor die nogal intimiderend overkwam. Ze hadden hem beter gepromoveerd tot ijscoman. Dat was pas een angstaanjagende psychopaat geweest.


Echt horror kan je het moeilijk noemen . Het leek eerder het verhaal over Mary in een midlifecrisis die begint te beseffen dat haar jeugd voorbij is. Wat volgt is een flauw niemendalletje over een vrouw wiens hormonen nog eens op hol slaan bij het zien van een jong gespierd ventje wiens sixpack haar doet terugdenken aan haar studententijd. Om eerlijk te zijn vond ik dat Mary er niet bepaald slecht uit zag en volgens mij in werkelijkheid jonger is dan de film laat uitschijnen. Max daarentegen lijkt dan weer ouder. Laten we zeggen dat het haantjesgedrag van Max en het tienermeisjesgedrag dat Mary na verloop van tijd toont het merendeel van deze toch wel flauwe horror inneemt. Oei ja, het is een horror. Dus er worden tussendoor ook nog enkele onschuldige nevenpersonages vakkundig vermoord. 


The icecream truck” is niet een bijster goede film. Het is ook niet vreselijk slecht. Maar het is een oersaaie would-be slasher. Eigenlijk liet de film me ijskoud (hoe toepasselijk). Gelukkig viel het acteerwerk van de hoofdpersonages reuze mee. De ontknoping is redelijk abrupt (vooral de plek die Mary kiest om zich te verstoppen op het einde was voor mij lachwekkend). De makers trachten het nog een snuifje horror mee te geven door een verrassend einde te verzinnen. Maar om eerlijk was er maar één ding dat de film bij mij teweegbracht. Ik had ineens enorme trek in een lekkere coupe met immens veel slagroom en rood fruit.
The icecream truck” van Uncork’d Entertainment verkrijgbaar via VOD op 18 Augustus.


Het Verdict 3/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.