De 15 vragen blogathon


Ik had nog nooit van de Blogathon gehoord, maar vond het toch een eer om een uitnodiging te krijgen van de maker(s) van "De Filmkijker". Het leek vooreerst een eenvoudig concept, namelijk het beantwoorden van 15 eenvoudige vragen. Bleek het naderhand toch lastiger te zijn dan ik dacht. Hieronder tenslotte mijn moeizaam neergepende antwoorden :1. Van welke film hou je enorm en vol passie van?
Ook al verschijnt Bruce Willis in een redelijk aantal vreselijk slechte films de laatste jaren en is zijn enthousiasme beperkter, vind ik “Die Hard” nog altijd een knaller van een film. Zelfs al heb ik deze al tientallen keren gezien, blijf ik toch telkens weer kijken als hij weer eens ergens wordt uitgezonden.


2. Welke film zal je nooit kijken?
Ondanks dat ik een enorme horror liefhebber ben, kan je me nooit verleiden met een degoutante, misselijkmakende film die als enige doeleind gemaakt werd om te choqueren. Geen "Human centipede” of “A Serbian film” dus.


3. Van welke film was je na het zien sprakeloos?
Als er twee films zijn waar ik achteraf sprakeloos van was, dan was het wel “La grande Bouffe” en “Possession”. In de eerste film zie je Marcello Mastroianni zich dood eten. In de tweede de oogstrelende Isabelle Adjani in een innige omhelzing met één of ander obscuur wezen. Ondanks dat het meer dan 20 jaar geleden is dat ik deze films zag, kan ik me nog steeds bepaalde scènes voor de geest halen.

4. Welke film raadt je anderen altijd aan?
Dit doe ik praktisch nooit. Juist het tegenovergestelde. Ik geef advies over films die je beter kan mijden.

5. Welke acteur/actrice kijk je alle films van, ongeacht hoe slecht de film is?
Teveel om op te noemen eigenlijk. Van de meesten verwacht ik dan wel geen slechte film (zoals Matt Damon of Jake Gyllenhaal), maar bij Nicolas Cage of Bruce Willis heb je meestal wel eens prijs.

6. Van welke acteur of actrice snap je niet waarom ze zo populair zijn?
Kristen Stewart. Een stalagmiet is even ijskoud en straalt evenveel emotie uit.

7. Welke acteur of actrice (levend of dood) zou je graag willen ontmoeten?
Met Jim carrey zou ik wel eens een luchtig gesprek willen voeren.

8. Wat vind je de meest sexy acteur of actrice?
Misschien een cliché keuze, maar Scarlett Johansson vind ik echt onweerstaanbaar.

9. Hoe ziet jouw droomcast er uit?
Bruce Lee en Brandon Lee zij aan zij in een vervolg van “The Crow”

10. Wat is je favoriete samenwerking tussen twee acteurs?
Er is enkel maar één duo dat me al heel vroeg kon entertainen en in mijn ogen onevenaarbaar zijn. Laurel en Hardy vanzelfsprekend.


11. Wat is je favoriete omgeving waarin een film zich afspeelt (bv. een science fiction setting, onder water etc)?
Geen voorkeur. Als het een steengoede film is, dan maakt het niet uit in welke omgeving dit afspeelt. Is het een vreselijk slechte film, dan is misschien die omgeving nog het interessantste …

12. Wat is je favoriete decennium van films (dus bijvoorbeeld jaren ’80)
Hier ook geen echte voorkeur. Elk decennium heeft zijn meesterwerken en snel te vergeten dieptepunten. Alleen de prequel/sequel trend het laatste decennium begint me stilaan de keel uit te hangen.

13. “Chick flick” of actiefilm?
Naast musicals en onzedige Tirolerfilms, zijn chick flicks de te mijden films voor mij. Dus volmondig actiefilm natuurlijk.

14. Held, slechterik of anti-held?
Liefst de slechterik. Qua originaliteit kan men daar meerdere kanten mee uit.

15. Zwart/wit of kleur?
Ik herinner me de eerste televisie nog toen ik een kleuter was die ze bij mijn ouders leverden. De zwart/wit versie heeft zijn charme. Maar toch liever de kleurenversie tegenwoordig.

Wil je ook een bijdrage doen en deze 15 vragen voorzien van je persoonlijk antwoord, dan kan je hier lezen hoe deel te nemen .... 

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 reacties :

  1. Leuk dat je ook mee hebt gedaan :) En we hebben dezelfde keuze voor films die we niet willen zien...

    BeantwoordenVerwijderen