Marauders (2016)

 English HereKorte Inhoud 
Wanneer er een brute overval plaatsvindt op een bank, wijst al het bewijsmateriaal naar de eigenaar en zijn machtige klanten. Als een groep FBI-agenten dieper gaan graven - en er nog meer dodelijke overvallen volgen - wordt het al snel duidelijk dat er een grotere macht achter zit.

Genre : Actie
Land : Canada/VS


Cast : 
Bruce Willis : Hubert
Christopher Meloni : Montgomery
Adrian Grenier : Wells


Regisseur :
Steven C. Miller

Mijn mening 
 
“I don't care if you smoked last week.
What I care about is honesty.
If you lie, you withhold facts to get ahead, I'll cut off your balls and bury you.”


Als je me nu gaat vragen waarover “Marauders” ging, zal ik je het antwoord schuldig moeten blijven. Want om eerlijk te zijn was dit zo’n ingewikkeld verhaal dat ik er tijdens het kijken niet eens aan uit kon. Laat staan dat ik het nu nog zou kunnen navertellen. Het kluwen van verhaallijnen is net zo onontwarbaar als een visser wiens vislijn verstrikt is geraakt in een achter hem bevindende struik. Nochtans was het begin veelbelovend. Een actierijk en puik in beeld gebrachte bankoverval waarbij de gemaskerde overvallers consequent te werk gingen met behulp van hightech snufjes. Maar spijtig genoeg is dit het enige dat voor opwinding zorgt. De rest is gewoonweg te saai en te rommelig. 


En wie kan je verwachten in een middelmatige misdaad-actiefilm? Inderdaad is Bruce Willis weer van de partij. Deze keer is het niet zijn lamentabel acteren dat hem de das omdoen want hij krijgt zelfs de kans niet om daar in te falen. Zijn rol is uiterst beperkt waardoor we hem maar enkele keren in beeld krijgen. En de verveling is probleemloos van zijn gelaatsuitdrukking af te lezen. Hij is dan wel de spilfiguur waar alles om draait maar verder dan wat bedenkelijk gefrons komt hij niet. Dat ligt in de lijn van eerdere rollen die hij toegewezen kreeg. Dat is dan ook de enige constante in zijn carrière op dit moment. Zijn afbeelding op de filmaffiche is grootser dan zijn personage in de film is.


De enige waar ik toch eventjes van genoten heb is Christopher Meloni als FBI agent Montgomery. Een imponerend persoon die tracht te achterhalen waarom de bankovervallen op filialen van Hubert International (waar Bruce Willis de president van is) uitgevoerd worden. Maar zoals ik al eerder zei, leidt dit tot een redelijk ingewikkeld kluwen van plots en subplot. Voor je het weet gaat het over een mislukte militaire operatie in Afghanistan waarbij een militair al of niet vermoord werd, een groepje corrupte agenten, corruptie op politiek vlak en een aan kanker lijdende politievrouw. Genoeg om een nieuw seizoen te verzinnen voor één of andere politieserie.


Marauders” is weeral zo een film die je beter snel kan vergeten. Het enige dat me is bijgebleven, is dat het de gehele film bleef regenen.


Het Verdict 4/10
Links : IMDB, Moviemeter

Marauders (2016) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten