Die Hard: With a Vengeance (1995)

 English HereKorte Inhoud
Op een publieke plek in New York vindt een explosie plaats, die opgeëist wordt door een man die zich Simon noemt en alleen met John McClane wil praten. McClane is een zwaar alcoholistische agent die z'n badge niet meer heeft, maar alleen als hij de opdrachten van Simon uitvoert zullen de explosies stoppen.
Genre : Actie
Land : USA

Cast :
Bruce Willis : John McClane
Samuel L. Jackson : Zeus Carver
Jeremy Irons : Simon Gruber

Regisseur :
John McTiernan

Mijn mening

Na , het onovertroffen deel 1 en het voor mij persoonlijk iets mindere deel 2 van de reeks "Die Hard", kwam deze uit waarbij McClane verplicht wordt bijgestaan door Samuel L. Jackson, de kameleon van Hollywood. Ik vind hem een klasse acteur die toont van Pulp Fiction tot "Django Unchained" uit welk hout hij is gesneden. Geef die man een rol, en hij maakt er iets episch van.
Idem in deze "Die Hard with a vengeance". Hij speelt de nerveuze Zeus, die telkens weer opspringt als hij iets discriminerend opmerkt. De chemie tussen deze 2 personages stond garant voor vuurwerk in actie-scenes en dialogen.


Ik vond dit deel iets beter dan deel 2 , zowel wat actie betreft, als wat de humor inhield. Tevens vond ik Jeremy Irons een pak beter als booswicht. Hij had iets psychotisch ,dreigend en onberekenbaar over zich. Hoe zijn gelaatsuitdrukking doortrokken van woede ineens kon veranderen alsof BW een goede mop heeft verteld. Meesterlijk.


Het spelletje dat gespeeld werd om het uiteindelijke doel te maskeren , is briljant. De actiescènes zijn om vingers van af te likken. Het zit dus goed snor met deze episode.


Spijtig genoeg zijn de volgende 2 delen niet om over naar huis te schrijven. Wat een teleurstelling !


Het verdict 8/10 
Links : IMDB , Moviemeter

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.