Jumanji: The Next Level (2019)


 English Here
Korte Inhoud 
In 'Jumanji: The Next Level' keert het groepje terug, maar is het spel veranderd. Wanneer ze terugkeren naar Jumanji om iemand van hen te redden, ontdekken ze dat niets is wat ze vooraf hadden verwacht. De spelers zullen onbekende delen moeten trotseren, van dorre woestijnen tot besneeuwde bergen, om te ontsnappen aan 's werelds meest gevaarlijke spel.

Genre : Actie/Avontuur/Komedie
Land : VS

Cast
Dwayne Johnson ... Bravestone
Kevin Hart ... Mouse
Jack Black ... Oberon
Karen Gillan ... Ruby


Regisseur
Jake Kasdan 


Mijn mening

 
If you touch my boobs, I will murder you!
Too late! That was the first thing I did.

De laatste jaren zijn de termen “Remake” en “Reboot” wel erg populair in Hollywood. Tot mijn grote ergernis. In de meeste gevallen zijn deze namaaksels slechts een schim van het origineel. Om niet te zeggen abominabel slecht en vreselijk om aan te kijken. Grootste voorbeeld hiervan (voor mij persoonlijk dan toch) is toch wel de film “Ghostbusters” uit 2016. Was Bill Murray niet meer onder de levenden, dan zou hij zich omgedraaid hebben in zijn graf. Een nodeloos duplicaat zonder humor en vol gerecycleerde ideeën. Toen ik enkele jaren geleden te horen kreeg dat er een remake in de maak was van de befaamde film “Jumanji” (met de onevenaarbare Robin Williams in een hoofdro) uit 1995, sloeg de schrik me om het hart. En al zeker toen bleek dat Dwayne Johnson de hoofdrol wegkaapte. Alweer een overbodige en belachelijke poging om een mijlpaal uit het verleden te imiteren.


Tot mijn verbazing bleek “Jumanji: Welcome to the Jungle” echter een uitzonderlijk goed geslaagd experiment te zijn. En dat vanwege het originele idee om het “Jumanji bordspel” te vervangen door een oldskool console-spel waar vier onschuldige studenten naar worden getransporteerd om dan als personage in het Jumanji-game een queeste tot een goed einde te brengen. De enige manier om zo het spel te ontvluchten. Niet alleen was het een grappige bedoening (door de interacties en de tegenstellingen qua persoonlijkheid tussen de real-time figuren en hun personage in het videospel). Ook het concept was origineel te noemen. Het toevoegen van videogame-kenmerken zoals NPC’s, cut scenes en het feit dat elk personage over een beperkt aantal levens beschikt, was een meesterlijke zet. Niet voor niets dat de film een regelrecht succes was in de zalen. En het onvermijdbare geschiedde. Het vervolg “Jumanji : The next level” is een feit.


Spijtig genoeg weet dit nieuw vervolg, zoals ik al vreesde, het geheel niet naar een volgend level te brengen. Om eerlijk te zijn vond ik het gewoonweg een ongeïnspireerd verhaal dat gebruik maakt van het succes van de vorige film. Een gemakkelijkheidsoplossing om de laatste dollars uit een uitgemolken onderwerp te persen. De nieuwigheden zijn op een kapot telraam te tellen. Niet bijster veel dus. De personages zijn er nog allemaal. Ditmaal aangevuld met twee brompotten van gepensioneerden (Danny DeVito en Danny Glover) die voorheen nog als zakenpartners door het leven gingen toen ze een goedlopend restaurant bezaten. Zoals bij elk nieuw level in een video-game, is de omgeving waarin het avontuur zich afspeelt afwijkend van het vorige level. Dus verwacht je hier aan een zanderige omgeving met bijhorende oases. En ook een heel andere fauna die onze vrienden tegenkomen op hun pad.


Het meest geslaagde in dit vervolg is het feit dat in eerste instantie de verschillende karakters door elkaar gemixt werden. Dat zorgt toch weer voor hilarische momenten waarbij je Dwayne Johnson de kenmerken van een Dany DeVito ziet imiteren. Maar verder valt er niets vernieuwends te ontdekken in dit vervolg. Het is een gekend verhaal in een nieuw jasje. Het is zo’n beetje als er weer een nieuwe “FIFA Soccer” versie op de markt komt. Grafisch ziet het er misschien wat scherper uit en er zijn wat nieuwe spelers en opties toegevoegd. Maar voor de rest is de look en feel gelijkaardig en heb je moeite om de verbeterde punten te ontdekken. Tja, “Jumanji : The Next Level” was onderhoudend met soms toch wel meesterlijke CGI. Een aangenaam alternatief om een gezellige filmavond mee te vullen. Maar de bron waar men nog creatieve ideeën uit zou kunnen scheppen, is uitgeput. Laten we hopen dat ze het spel “Jumanji” voor eens en voor altijd goed opgeborgen hebben zodanig dat niemand er nog zijn hand op kan leggen. ’t Is goed geweest.




 
Het Verdict 5/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Jumanji: The Next Level (2019) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.