A night of Horror : Nightmare Radio (2019)


 English Here

Korte Inhoud 
Op een stormachtige avond heeft Rod een radioprogramma in het teken van horror. Luisteraars kunnen naar de studio bellen om hun eigen paranormale verhalen te vertellen. Maar dan krijgt Rod vreemde telefoontjes waarin een kind wanhopig om hulp vraagt.

Genre : Horror
Land : Argentinië/Nieuw Zeeland/UK

Cast
James Wright : Rod Wilson

Regisseur
Oliver Park, Jason Bognacki, ...


Mijn mening

Ben je een liefhebber van anthologie-films (zoals “Tales of Halloween”, “XX” of “Tale of tales”), dan zou deze film je wel eens kunnen bevallen. Op voorwaarde dat je niet een verwoed liefhebber bent van kortfilms en urenlang YouTube kanalen afschuimt op zoek naar horror-shortfilms. Want dan zou het wel eens goed kunnen zijn dat je er al een resem gezien hebt uit deze “A night of horror : Nightmare Radio”. Deze anthologie is niet een verzameling van nieuwe ingeblikte kortfilms. Het is eerder een verzameling van bestaande kortfilms. En deze zijn dan weer met elkaar verbonden middels een centrale verhaallijn die handelt over DJ Rod Wilson (James Wright) die op één of andere lokaal radiostation een nachtprogramma verzorgt. Een programma waarbij hij en enkele nachtelijke bellers het luisterend publiek verblijdt met enkele huiveringwekkende en creepy verhalen. ’t Is wel geen Halloween, maar het zou wel een passende film zijn voor die periode van het jaar.


Eerlijk gezegd vond ik het begin van de film veelbelovend. Het eerste filmfragment (“In the Dark Dark Woods”, een soort alternatieve versie van “The Invisible man”) en de introductie van de radio-vent smaakte naar meer. En toen het tweede kortverhaal achter de rug was, zette ik me al stevig klaar voor nog meer van dat. “Post Mortem Mary” was niet alleen inhoudelijk fantastisch. Ook het spel van de camera, de manier waarop het in beeld gebracht werd en de oplopende suspense in dit tergend spannend kortverhaal, zorgden voor een uitermate geslaagd eindresultaat. Het verhaal over een moeder en haar jonge dochter Mary die in het jaar 1840 in Australië als post-mortem fotograaf hun brood verdienen. Hierbij trachten ze het lijk te fotograferen met een zo levendig mogelijke uitstraling. Iets dat Mary nog moet leren. Schitterende kortfilm die wereldwijd in 2017 op heel wat filmfestivals werd vertoond en in de prijzen viel. 


Spijtig genoeg werd het niveau van deze kortfilm niet meer geëvenaard. Niet dat de hierop volgende films barslecht of van een bedroevend slecht niveau zijn. Maar “Post Mortem Mary” steekt er toch wel met kop en schouder bovenuit. “A little off the Top” is een beetje een sinister verhaal waarin de krankzinnigheid (of leepheid. ’t Is maar hoe je bekijkt) van een vrouwenkapper centraal staat. “Drops” demonstreert hoe een traumatische ervaring een Spaanse danseres tormenteert. “The Disappearance of Willie Bingham” vond ik dan weer wel geslaagd. Een ietwat apart verhaal over hoe een doodstraf omgezet wordt in een meer alternatieve straf. In mijn ogen een redelijk grappig verhaal. “The smiling Man” verdient zonder twijfel een plaatsje achter het verhaal van Mary. Beknopt en angstaanjagend tegelijkertijd. Zonder al teveel poespas. De twee afsluitende kortfilms “Into the Mud” en “Vicius” vond ik dan weer de zwakkere broertjes in het geheel.


Feit is wel dat dat door een selectie te maken van reeds bestaande kortfilms in “A night of Horror”, het kwaliteitsniveau enorm hoog ligt. Je krijgt bij geen enkel verhaal het gevoel dat het een snel in elkaar geflanst item is, zodanig dat de beoogde speelduur gehaald werd. Een ander voordeel is de diversiteit in het geheel waardoor er voor ieder wat wils is. Alleen “Into the Mud” (een soort mythologisch gericht fantasy verhaal) voelt een klein beetje aan als een vreemde eend in de bijt. Het enige minpunt was het overkoepelend verhaal van de DJ zelf. Allereerst vond ik hem niet overtuigend overkomen. Het voelde zelfs saai aan. En de ontknoping was een beetje een anticlimax. Maar toch heb ik tot mijn verbazing meer van deze film genoten dan ik had verwacht. Dus zin in enkele enge, paranormale verhalen met een luguber trekje, dan zit je gebeiteld met deze film. 


 
Het Verdict 7/10
Links : IMDB
, Moviemeter

A Night of Horror: Nightmare Radio (2019) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.