Trauma Center (2019)


 English Here
Korte Inhoud 
Een gewonde, jonge vrouw zit alleen opgesloten in een ziekenhuis. Ze moet zien te ontsnappen aan een stel kwaadaardige moordenaars die op zoek zijn naar het enige bewijs dat hen kan linken aan een gruwelijke moord: de kogel in het been van de vrouw. Een gepensioneerde agent krijgt de opdracht de vrouw te beschermen.

Genre : Actie/Thriller
Land : VS

Cast
Nicky Whelan : Madison Taylor
Bruce Willis : Det. Wakes
Texas Battle : Sergeant Tull
Tito Ortiz : Det. Pierce

Regisseur
Matt Eskandari


Mijn mening

 
What I want is not on you.
It's in you.

’t Is een beetje “Die Hard” in een ziekenhuisvleugel. Alleen is de onvermurwbare John McClane vervangen door de dappere serveerster Madison Taylor (Nicky Whelan) die haar vege lijf (en toegegeven, ’t is een schoon, welgevormd lijf) moet redden terwijl er twee kleerkasten achter haar aanzitten. En ja hoor, de actieheld bij uitstek Bruce Willis, waar in lang vervlogen tijden nog bewondering voor was vanwege zijn bijdrages aan actiefilms en verafgoding van de persoon in kwestie een vanzelfsprekendheid was, is ook van de partij nu. Ditmaal echter niet om met de hoofdprijs “Meest waardevol acteur” te gaan lopen. Zijn bijdrage is redelijk gelimiteerd en stelt uiteindelijk niet veel voor. Een verwaarloosbaar personage die zich overduidelijk doorheen elke scène moet slepen terwijl hij achter de feiten aanholt.


Wat is er toch met de steracteur Bruce Willis aan de hand? De sympathieke acteur van weleer, die tijdens zijn hoogdagen elke flutfilm kon omtoveren tot een kaskraker, is langzaam maar zeker zijn status in de vernieling aan het werken. Het lijkt wel alsof hij de laatste jaren bewust kiest voor flauwe, inspiratieloze B-films met een rammelend scenario. Als ik de lijst van films afloop met hem in een centrale rol die ik de laatste jaren heb gezien, dan zit daar echt niks ordentelijks tussen. De films “The Prince”, “Vice”, “Extraction”, “Precious Cargo”, “Marauders”, “First Kill”, “Acts of violence” en “Reprisal” zijn stuk voor stuk misbaksels van films die een kijkbeurt zelfs niet waardig zijn. De enige film die ik kon waarderen was “Once upon a time in Venice”. Het is de enige film waar Willis een ongeforceerd enthousiasme demonstreert. Ik weet wel dat het acteursleven iets dierbaars is voor Willis. Ik raad hem echter aan om de eer aan zichzelf te houden en stilletjes zijn zuurverdiende vermogen te gebruiken om de rest van zijn leven te genieten van een welverdiende rust. En dat bespaart de filmliefhebbers heel wat ergernis.


Soit. Als je dus de futloze bijdrage van Bruce Willis vergeet, de vele onwaarschijnlijkheden en het ridicule in sommige situaties negeert en het schaamteloos kopiëren van enkele overeenkomstige situaties uit “Die Hard” aanvaardt, dan is het eigenlijk niet zo vreselijk slecht allemaal. Toegegeven, veel krediet blijft er niet meer over. En zonder twijfel verdient hoofdrolspeelster Nicky Whelan het overblijvende gedeelte van dit krediet. Ook al is het soms wel irritant om te zien hoe haar conditie van de ene scène op de andere radicaal kan verbeteren. Het ene moment strompelt ze hevig bloedend door een ruimte. Het volgende moment lijkt ze weer springlevend. Overigens begrijp ik nog altijd niet waarom men in dit hospitaal de schotwonde niet verzorgde. Enkel een snelverband aanleggen en tot na het weekend wachten totdat er iemand aanwezig is om de wond te dichten, lijkt me niet een patiëntvriendelijke procedure.


Dus in zijn geheel is dit geen vreselijke film (buiten het ongeïnteresseerd en slaapverwekkend acteren van Willis). Het idee van de bezwarende kogel in Madison’s dij is op zich wel een origineel idee. Het concept van corrupte agenten en het één-locatie principe waar het slachtoffer moet vechten voor haar leven, is dan weer niet bijster creatief te noemen. Dit (en de resulterende verhaallijn) werd al ontelbare keren gebruikt in betere films en televisieseries. En echt spannend kan je deze film ook niet noemen. Ook Texas Battle (een dijk van een artiestennaam) en Tito Ortiz zijn geen schoolvoorbeelden van acteurs. Maar door hun imposante verschijning en no-nonsense houding, zorgen ze wel voor de nodige entertainment. Kortom, “Trauma Center” was ondanks zijn (beperkt aantal) positieve punten toch al gedoemd om als “On Demand” film aangeboden te worden. Ben je een fervente Bruce Willis fan, dan moet je natuurlijke deze film kijken. Alleen vrees ik dat het de status van Willis geen goed zal doen.



 
Het Verdict 5/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Trauma Center (2019) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.