Homefront (2013)

 English Here Korte Inhoud
Phil Broker is een voormalig narcotica-agent, die samen met zijn dochter naar een rustig stadje verhuist, om aan zijn verleden te ontsnappen. Hij komt echter terecht in een plaats die overspoeld wordt door geweld, drugsdealers en de kwaadaardige methadonmagnaat Gator. Het duurt niet lang voordat Phil wederom de strijd aanbindt met de criminaliteit.

Genre
: Actie/Misdaad

Land : USA

Cast
:

Jason Statham : Phil Broker
James Franco : Gator
Winona Ryder : Sheryl Marie Mott

Regisseur
:

Gary Fleder

Mijn mening  

"Whatever you're thinking...rethink it."


Na de iets mindere films "Safe" en "Parker", en de voor mij toch geslaagde "Hummingbird" die een beetje afwijkt van de standaard rollen die Jason Statham normaal speelt, verschijnt hij weer in deze rechttoe rechtaan keiharde actiefilm. De screenplay werd geschreven door Stallone en krijgt daardoor een beetje de sfeer uit de actiefilms uit de jaren 80. De film blijkt gebaseerd te zijn op een roman van Chuck Logan, vietnam veteraan en auteur van meerdere misdaadromans met Phil Broker als hoofdpersonage. Een ex-politieagent en ex-militair.


Ik heb weer enorm genoten van deze film. Vooral de actiescènes (spijtig genoeg wel maar een beperkt aantal) die perfect geschikt zijn voor een acteur als Statham. Koelbloedig, flitsend snel en verpletterend keihard. Dat is waar de meeste mensen een film van Statham voor kijken, en in deze film worden ze niet teleurgesteld. Het begin van de film deed me wel het ergste verwachten. Het cliché beeld van een binnenrijdende motorbende die een drugslabo gaan controleren. Statham als undercover met vettig lang haar en daaropvolgend de inval van de DEA. Het exploderen van het drugslabo riepen beelden op van televisieseries zoals « The A-team » uit de jaren 80. Een spektakel dat veel gelijkenis vertoonde met een doorsnee vuurwerk op de 4de Juli.


Door de trekkergevoelige vingers van de aangestormde politieagenten wordt de zoon van de drugsbaron doorzeefd met een belachelijke hoeveelheid kogels. Kwestie om zeker te zijn dat hij het niet overleefd veronderstel ik. Gelukkig is het verder verloop van deze film van een iets hoger niveau dan deze slappe intro. Prachtige momentopnames uit het Zuiden van Amerika met beelden van de bayou zoals we ze ook al zijn tegengekomen in "Mud". Wat me wel stoort is het afschilderen van inwoners aldaar als stereotype "rednecks" die een vreemdeling minachtend ontvangen en eerder geneigd zijn deze als ontvangstpresentje een oplawaai te geven. Statham beslist om zich daar te vestigen samen met zijn 10 jarige dochter. Trouwens een puike prestatie van dit tienertje en waarschijnlijk iemand waarvan we nog gaan horen in de toekomst.


Enige nadeel van deze film is dat het zo simpel en voorspelbaar is als een Plop-verhaal. Je kan je verwachten aan een één tegen allen verhaal, waarbij de getormenteerde en bedreigde huisvader natuurlijk als grote overwinnaar uit de strijd komt. Tevens waren er een paar belachelijke voorvallen. Hoe is het ten eerste mogelijk dat ondanks dat Broker zo ver uitwijkt, hij toch terechtkomt in een ellendig klein stadje, waar de lokale opkomende drugbaron toevallig een vriendin heeft die redelijk bekend is met de reeds eerder vermelde motorbende. En mij lijkt het ook niet zo evident dat een ex-politieagent thuis een archief heeft liggen in zijn dompige kelder over allerhande misdadigers. En dan zeker niet van diegene die het waarschijnlijk wel op je gemunt heeft.


Maar dat kan de pret niet bederven bij deze popcorn film. Jason Statham is ijskoud en dodelijk routineus. Izabela Vidovic speelt overtuigend de rol als dochtertje maar dat ze die dikke pestkop een lel ging geven, was ook geen verrassing. James Franco tracht over te komen als een harde jongen, maar geeft bij mij steeds de indruk elk moment spontaan in huilen uit te barsten. Kate Bosworth is een vermelding waard als de verslaafde moeder van het pestkopje die telkens een ongelofelijke grote bek kan opzetten. Winona Ryder was bijna onherkenbaar als de drugshoer, maar speelde in mijn ogen bijna geen rol van betekenis. En Clancy Brown speelt een leuke rol als sheriff van het godvergeten stadje. Brown beter gekend als Captain Hadley uit “The Shawshank Redemption” is geknipt voor een rol als sheriff die niet zuiver op de graat is.

Conclusie : Een voorspelbare verhaallijn met enkele onderhoudende vechtscènes. Leuk voor een vrijdagavond. 


Het verdict 7 /10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten