The last Witch Hunter (2015)


 English HereKorte Inhoud
De huidige, moderne wereld bezit vele geheimen. Het meest verbazingwekkende geheim is dat heksen nog steeds onder de mensen leven en van plan zijn een dodelijke plaag op de mensheid los te laten. Al eeuwenlang vechten heksenjagers tegen deze onnatuurlijke vijand over de gehele wereld. Een van die heksenjagers is Kaulder, een dappere strijder die de Koningin wist te doden, maar hierbij vervloekt raakte met onsterfelijkheid. Inmiddels is Kaulder de enige overgebleven heksenjager die nog altijd de strijd aangaat met opstandige heksen en zijn verloren dierbaren moet missen. Wat Kaulder echter niet weet is dat de Koningin is herrezen en zint op wraak. Wat volgt is een epische strijd die het voorbestaan van het menselijke ras zal bepalen.

Genre
: Fantasie/Avontuur
Land : VS/China/Canada

Cast
:

Vin Diesel : Kaulder
Rose Leslie : Chloe
Elijah Wood : Dolan 37th

Regisseur : Breck Eisner


Mijn mening

“Today we both die.
I curse you with life.
To never know peace.
To walk the Earth alone for eternity.
You will never die.”

Niets leuker als een ouderwetse heksenjacht nog eens gebruiken in een doorsnee actie-fantasy film. De laatste keer dat ik nog eens een duo aan het werk zag die dit venijn in de kiem wilde smoren was in “Hansel & Gretel : Witch Hunters”. Deze laatste was ook maar een middelmatige film, waarbij de proportioneel uitgebalanceerde rondingen van Gemma Arterton bij meer enthousiasme opwekte, dan de film zelf. In “The last witchhunter” was zo’n personage niet opgenomen, maar als tegenprestatie was Vin Diesel bereid om hierin mee te spelen, zodanig dat er al een garantie was voor opgeblazen lichaamsdelen. In dit geval de spierbundels van deze brommende kleerkast.


De film moet opwarmen zoals een echte diesel. Eens dit achter de rug is, wordt er in een hogere versnelling geschakeld. Wel een iets te hoge versnelling want de film dreigt zich bij momenten te vergalopperen. De intro laat een middeleeuws gezelschap zien met ruige, bebaarde mannen die bewapend zijn met groteske, primitieve wapens. Hieronder bevindt zich Kaulder (Vin Diesel) die door de pest zijn familie is verloren. De krijgers zijn van plan om de opperheks die deze vloek heeft opgeroepen, te elimineren. Kaulder slaagt hierin. Maar voordat de opperheks sterft, vervloekt ze Kaulder tot het eeuwige leven. Flash forward naar de huidige maatschappij waarin we Kaulder furieus (tja) zien rondscheuren in een blitse sportwagen, zijn intrek heeft genomen in een peperduur penthouse waar hij klaarblijkelijk zijn lusten botviert op beeldschone dames en tussendoor op een meer modernere manier tracht de wereld te verlossen van dit ellendige ras.

 
Wat dan volgt is een redelijk moeilijk te volgen verhaal waarbij er een soortement complot werd gesmeed om de heksenkoningin terug tot leven te wekken en Kaulder met de medewerking van de niet zo kwaadaardige heks Chloe (Rose Leslie) dit tracht te voorkomen. Ook nog eventjes vermelden dat deze heksenjager bijgestaan wordt door iemand van een middeleeuwse orde om alles in juiste banen te leiden. Een priester die Dolan heet (Michael Caine). Wanneer deze raadsman schijnbaar vermoord wordt, springt zijn opvolger te hulp (Elijah Wood). Ja, je kan inderdaad wel stellen dat het wel een rommelig verhaal is.


Over deze doorsnee film kan je kort en bondig zijn. Het beste aan deze film zijn de soms toch wel schitterende speciale effecten. En daar is dan ook de kous mee af want de rest is echt te triest voor woorden. Onge├»nspireerd acteren (behalve dat van Rose Leslie die er wat humor in bracht) met een doodsaaie, emotieloze Diesel en een overdreven sullige Wood wiens witte coltrui me de hele film irriteerde. Die avond had ik eerder nachtmerries over dit vreselijke kledingstuk dan over akelig uitziende toverkollen. Spannend wordt het omzeggens nooit en het komt nogal ongeloofwaardig over. Diesel’s gegoochel met enkele oeroude runenstenen aan boord van een lijnvliegtuig om een storm te bedwingen, is hiervan een voorbeeld. Redelijk lachwekkend. Al bij al zie ik Vin liever verschijnen in een film zoals “xXx” zodanig dat hij zijn spierballen weer eens kan laten rollen onder begeleiding van zijn primitief gegrom. Schijnbaar is er een vervolg in de maak. Die zal ik dan toch maar magischer wijze langs me heen laten gaan.


Het Verdict 3/10

Links : IMDB
, Moviemeter

The Last Witch Hunter (2015) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.