Renegades (2017)

 English HereKorte Inhoud 
'Renegades' volgt een team van Navy Seals dat de opdracht heeft om in een naoorlogs Europa op zoek te gaan naar een schat op de bodem van een meer. Het gerucht gaat dat deze miljoenen waard is. In een poging de lokale bevolking te helpen nemen ze het heft in eigen handen door een overval op te zetten, het goud op te halen en terug te sturen naar de rechtmatige eigenaar in een race tegen de klok.

Genre : Actie/Avontuur
Land : VS/Frankrijk/België/Duitsland


Cast : 
J.K. Simmons : Levin
Sullivan Stapleton : Matt
Sylvia Hoeks : Lara


Regisseur :
Steven Quale

Mijn mening 
 
“Can you imagine what that gold could do to help my people?
Will you help me get it?”

 
Je hebt films die je kan vergelijken met een rijkelijk vijfgangendiner. Je wordt eerst verwend met een smakelijke opener. Waarna zich een goedgevuld middenstuk aanbied. En vervolgens om na te genieten wordt er nog een heerlijke afsluiter aangeboden. Voldaan verlaat je het establishment en zal je er nog met veel plezier aan terugdenken. Andere films zijn als een gezellige familie picknick. Het gaat er gemoedelijk aan toe. Er zijn geen al te uitgebreide voorbereidingen. En als je erop terugkijkt, dan denk je aan gezelligheid en bepaalde levenswaardes. “Renegades” is zoals de McDonald’s. Je wordt razendsnel bediend, schranst alles zo snel mogelijk naar binnen (’t is niet voor niets fastfood) en voor je het weet ben je al vergeten wat je alweer gegeten hebt en heb je honger naar meer.


Er is ook wel iets positiefs te zeggen over deze film. Het kortstondig optreden van J.K. Simmons die op dezelfde manier acteert als toen hij als muziekleraar zijn leerlingen de huid vol schold in “Whiplash”. En de onderwater opnames in de tweede helft van de film zien er wel prachtig uit. En tenslotte is het Bosnische meisje (in het echt de Nederlandse Sylvia Hoeks) een lust om naar te kijken. Moest ik kiezen tussen haar en een lekkere schotel cevapcici, dan wist ik wel wat ik zou nemen. Nogal vanzelfsprekend dat zij een groep Amerikaanse Navy Seals kan overtuigen om een Nazi schat op te duiken in één of ander meer in Bosnië. Of was het de goudstaaf die het deed ?


Ondanks dat deze film van hetzelfde niveau is als dat van een gemiddelde televisiefilm, is het onderhoudend genoeg vol actierijke gedeeltes en met een feelgood einde. Het fragment met de tank is puur genieten. Het leek wel een modernere episode van “The A-Team” waar MacGyver voor assistentie werd gevraagd. Hadden ze enkele ronkende namen weggelaten, dan was de film helemaal vergetelheid geraakt. Maar op zijn minst zou het wat minder gekost hebben en de turnover iets voordeliger zijn uitgevallen. Heb je een verpakking popcorn op overschot en een beetje tijd te overbruggen, dan is deze film zeker de moeite waard. Maar net als bij het MacDonald menu, zal je de volgende dag al vergeten zijn wat je voorgeschoteld kreeg.

 

Het Verdict 5/10
Links : IMDB, Moviemeter

Renegades (2017) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten