A Good Day to Die Hard (2013)

 English HereKorte Inhoud
John McClane  bevindt zich in Moskou om zijn vervreemde zoon Jack te helpen, onwetende dat Jack in werkelijkheid in getrainde CIA agent is die daar op missie is om te voorkomen dat een nucleair wapen ontvreemd wordt. Met de Russische maffia op de hielen ontdekken de McClane's dat hun tegengestelde manier van werken perfect past en van hun niet te stoppen helden maakt.
Genre : Actie
Land : USA


Cast :
Bruce Willis : John McClane
Jai Courtney : Jack McClane
Sebastian Koch : Komarov

Regisseur :
John Moore

Mijn mening

Wat een ongelofelijk vreselijk slecht vervolg uit de "Die Hard" reeks. Die Hard 1 was grensverleggend, een film die ik misschien 300 keer gezien heb op VHS en daarna op DVD. Ziet er misschien nu gedateerd uit, maar de actie was nieuw, de humor was perfect en de coolness van Bruce Willis was niet te evenaren. Dit heeft hij nog doorgetrokken in "The Last boyscout" waar hij bijna een replica neerzette van McClane.


Deel 2 viel bij mij een beetje tegen, maar het concept bleef hetzelfde. Deel 3 was dan weer een topper met Jackson in een schitterende bijrol. En dan kwam Deel 4. Man, man, man. Wat een ergernis. Leek wel een superheldenfilm, met over the top actie. En nu heb je dit. Een overcommercieel let-us-quickly-fill-our-pockets-with-a-shitload-of-money-thanks-to-Die Hard-fans.


Een onwezenlijk verhaal met McClane in Rusland. Een slechte zoon-vader relatie die, hoe kon je het raden, op het einde een nieuwe band verkrijgen door een beetje wildweg in het rond te schieten. Ik heb een beetje medelijden met ze, want afgaande op de hoeveelheid kogels die ze in het rond hebben gezaaid, moeten ze nogal afgepeigerd geweest zijn op het einde van de dag. Een mega gewicht moet dat geweest zijn.


 Een mega complex plot, Dit was verre van een "Die Hard" movie : geen spanning, geen humor, geen gevoel. Actie ? Ja een ellendig lange achtervolging ... dacht dat het nooit ging eindigen. De booswicht was een soft-eitje. Geen DIE HARD ! Zelfs geen Yippie-ka-yee ! En ik zag op IMDB dat er een 6de in de maak is. Ik hou mijn hart vast.
Meesterlijke quote van IMDB :
"A Good day to Die Hard is a movie that makes you think that this day is a good day for you to die hard."


Het verdict : 2 / 10
Links : IMDB , Moviemeter

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.