The Bank Job (2008)

 English HereKorte Inhoud
De zaken gaan slecht voor Terry Leather, een Londense autoverkoper en familievader. Martine een voormalig model die een boontje voor hem had, komt met een plan af : het alarm van een bank is voor een paar weken buiten werking. Ze zijn dus van plan een tunnel te graven tot in de kluis. Hij stelt een team samen onwetende dat Martine echter met andere bedoelingen in de kluis wil geraken. Ze wil namelijk compromitterende foto's van een koninklijk familielid bemachtigen.

Genre : Misdaad/Actie
Land
: UK


Cast :
Jason Statham : Terry leather
Saffron Burrows : Martine Love
Stephen Campbell Moore : Kevin Swain

Regisseur :
Roger Donaldson

Mijn mening

Eindelijk nog eens een goede film .. eentje waar ik van genoten heb. Een vermakelijke cops-and-robbers film. Het feit dat het op waargebeurde feiten berust, maakt het nog interessanter. Ik had geen flauw idee dat de UK zo'n corrupte politiemacht had in de jaren 70 en dat er zo'n koninklijk seksschandaal was geweest met een doofpot-operatie tot gevolg. Was deze film niet echte feiten gebaseerd, dan zou her een totaal ongeloofwaardige film zijn met zulke toevalligheden.   


Allereerst zijn er de prima vertolkingen door Jason Statham en Saffron Burrows. De rest van de vertolking is een kleurrijk gezelschap die er voor gezorgd hebben dat heel de film die typische sfeer van de jaren 70 uitstraalt. Statham voor een keer niet in een met actie doordrenkte film. Bij momenten leek het wel een oude James Bond film. Het verhaal zit goed in elkaar en is entertainend tot op het einde.


Het was niet zo spectaculair als in "The Italian Job" maar dat was dan ook puur fictie. In realiteit gaat alles er toch meer simpelder aan toe.


Het verdict : 7 / 10
Links : IMDB , Moviemeter

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.