Django Unchained (2012)

 English HereKorte Inhoud
Een tandarts op rust, Dr. King Schultz, koopt de vrijheid van een slaaf, Django, en begint hem op te leiden met de intentie dat hij zijn hulp-premiejager wordt. Uiteindelijk geraken ze verzeilt op de plantage van de wrede Calvin Candie, die de vrouw van Django in handen heeft.
 

Genre : Western/Actie
Land : VS


Cast :
Jamie Foxx : Django
Christoph Waltz : Dr. King Schultz
Leonardo DiCaprio : Calvin Candie

Regisseur :
Quitin TarantinoMijn mening

"How do you like the bounty hunting business?

Kill white people and get paid for it? What's not to like?"

Is er eigenlijk een genre dat niet door Tarantino naar een hoger level wordt gebracht ? Als echte Tarantino aanhanger wist ik, ondanks dat ik niet zo'n western fan ben, dat deze film weer genieten zou zijn. En inderdaad , een topfilm. Geen minuut van de ca. 160 minuten ook maar vervelend of eentonig. Alles klopte. Muziek, acteurs (hoofd en bijrollen) , vertolking, actie, dialogen , overdreven bloedvergieten, humor ......

 
Al de begin sequentie werpt je terug naar het verleden en evenaart de aloude bekende spaghetti-westerns van toen in de tijd. Een flardje Morricone en een klein gastrolletje voor Clint Eastwood zou het compleet maken. Jamie Foxx als Django is subliem. Van een slaaf zonder toekomst, naar een koelbloedige sadistische bounty-hunter die geen probleem heeft om een blanke op zijn plaats te zetten.Christoph Waltz is subliem als de Duitse tandarts Dr. King Schultz. Een welbespraakte op en top gentleman die leeft van de premies die uitbetaalt worden voor outlaws, levend of (meestal) dood. En dan Leonardo Di Caprio ... hoe is het mogelijk , maar dit vond ik de sterkste prestatie in deze film. Ik vind dit een van zijn beste acteerprestaties tot nu toe.


Wat zeker niet mag ontbreken in een Tarantino film is ten eerste de humor. En die zat er voldoende in. De KKK scène is hilarisch en heb ik meermaals herbekeken. Het moment dat Django zijn eigen kleren mag kiezen en je hem daarna ziet rijden in een knalblauw bijna middeleeuws pak met witte franjes ... Tranen lachen !


En ten tweede moet er natuurlijk hard geweld , veel bloed vergieten en scheldwoorden zitten in een Tarantino flick. En dat was er voldoende. Werd er iemand neergeschoten ging dit gepaard met verschrikkelijke gulpen bloed en rondvliegend dood vlees. De eindsprint is een opeenstapeling van dit. En ik heb het woord "nigger" niet geteld.


Het past precies in het rijtje van "Reservoir Dogs","Pulp Fiction" en "From Dusk till Dawn".
Hopelijk komt er ooit nog eens een echte SF van Tarantino.Het Verdict 9/10
Links : IMDB , Moviemeter 

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.