Aftermath (2017)

 English HereKorte Inhoud 

Roman is een voorman in de bouw die te maken krijgt met een vreselijke tragedie. Zijn vrouw en dochter komen om tijdens een botsing van twee vliegtuigen als gevolg van een fout van een luchtverkeersleider. Zijn wanhoop wordt nog verergerd door een stel lichtzinnige advocaten die op zoek zijn naar compensatie in ruil voor verantwoordelijkheid. Roman besluit zelf wraak te nemen. Het enige probleem is dat zijn doel zo vergruisd is door het publiek dat hij in preventieve hechtenis zit.

Genre : Drama
Land : VS

Cast : 
Arnold Schwarzenegger : Roman
Scoot McNairy : Jake
Maggie Grace : Christina

Regisseur : 
Elliott Lester


Mijn mening https://www.amazon.com/gp/product/B00XOXC2ZG/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B00XOXC2ZG&linkCode=as2&tag=moviefreak0d-20&linkId=466249853429756c7e6ec54b6452ebe6

“I would like for someone to say that they're sorry for killing my family. I want the company to apologize.”  

Aftermath” is het relaas over een tragisch vliegtuigongeluk waarbij twee lijnvluchten frontaal op elkaar invliegen. Het gevolg zijn 271 te betreuren levens. Daaronder de vrouw en zwangere dochter van de Russische voorman Roman (Arnold Schwarzenegger). Verwacht je niet aan hallucinante beelden van het ongeluk met explosieve beelden en angstig schreeuwende passagiers. Het enige beeldmateriaal dat je te zien krijgt over dit incident is dat van Jake (Scoot McNairy) in de controletoren die verweesd naar zijn monitor kijkt waar zonet de twee symbolen van de bewuste lijnvluchten verdwenen. En een kort fragment op de plek waar de wrakstukken zijn neergestort en Roman die erin slaagt om aan te sluiten bij een groep vrijwilligers om bewijsmateriaal te verzamelen en slachtoffers te lokaliseren. Nee, de film focust zich op de nasleep (vandaar de titel) en op de impact dat het ongeluk heeft op de twee betrokken personen.


In eerste instantie dacht ik dat het vliegtuigongeval het resultaat was van een complot en dat de telefoon opzettelijk gesaboteerd was. Kortom, ik verwachte eigenlijk een suspenserijke thriller waar Arnold Schwarzenegger weer eens van katoen kon geven. Verwacht je echter niet aan een actierijke film. “Aftermath” is een trage film waarbij het omgaan met verlies en schuldgevoelens meer aandacht krijgt. Een film met als centraal thema verdriet en zelfbeklag door een traumatische ervaring. Het is een doorgedreven karakterstudie van twee personen wiens leven ineenstort door dit tragisch ongeval. Maar daaronder suddert de voor de hand liggende wraakneming en de vanzelfsprekende confrontatie tussen het slachtoffer en de veroorzaker van al het leed.


Het enigste dat Roman wenst, is dat er iemand zich verontschuldigd en simpelweg eens “Het spijt ons” zegt. Het is dus een collage met beelden van een treurende Schwarzenegger en Scoot McNairy die zijn fatale fout niet weet te verwerken. Hun emotionele staat is de reden waarom ze niet meer naar behoren functioneren. Roman sluit zich op en is niet meer in staat iets zinnigs uit te voeren. Zijn nachten brengt hij al slapend door op het graf van zijn gestorven familieleden. Jake trekt zich terug in een cocon van zelfmedelijden en verwijt. Hij verzeilt in een onhandelbare gezinssituatie waardoor dit uiteenvalt nadat zijn vrouw een tijdelijke pauze inlast.


Schwarzenegger weet me weer te verbazen met een karakterrol in een drama. Eerder deed hij dit al in “Maggie”. ’t Is een acteur met zijn beperkingen, die niet direct geassocieerd wordt met rollen waarbij iemands karaktertrekken belangrijker is dan bruut geweld. Hier bewijst hij nog maar eens dat hij meer aankan dan alleen maar indrukwekkende spierbundels tonen. Dit laatste is dan ook niet meer zo evident gezien zijn leeftijd. Niet alleen zijn gezicht is gegroefd door de ouderdom. Ook zijn zitvlak ziet er niet meer zo strak uit, zoals blijkt uit een douchescene. Een duidelijk bewijs dat zelfs een berucht actiefiguur niet gespaard blijft voor een vergrijzende ouderdom. Maar het moment waarop hij recht tegenover enkele gevoelloze advocaten zit die op denigrerende toon hem aanspreken, laat Schwarzenegger nogmaals zien hoe intimiderend en dreigend hij kan overkomen. Zonder weerga de meest fantastische scene uit de gehele film.


Het Verdict 6/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Aftermath (2017) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.