Turnabout (2016)

 English HereKorte Inhoud 

Een door problemen geteisterde man overleeft een zelfmoordpoging. Hij belt een oude vriend in het midden van de nacht om hem uit de penarie te helpen. Een nachtelijk avontuur begint en tegen de morgen slaat het noodlot toe.

Genre : Misdaad
Land : VS


Cast : 
George Katt : Billy
Waylon Payne : Perry
Rosebud Baker : Sherri


Regisseur :
E.B. HughesMijn mening 

“I can't believe you.
You haven't seen or heard from this guy in ages, and he calls out of the blue and you're off to his rescue?”


Zo verbaasd als Perry’s (Waylon Payne) vrouw klinkt op het moment dat hij zijn nachtelijke activiteiten in het echtelijke bed staakt om zijn vriend Billy (George Katt) te gaan helpen, zo verbaasd was ik over sommige ontwikkelingen in deze misdaad-oplichterij indie film. Echt onder de indruk was ik niet van het verhaal. De vertolking van beide hoofdrolspelers is echter van zulk hoog niveau dat ze een vernieuwde samenwerking verdienen in een film met een beter en weldoordacht script. Hier was het verhaal dusdanig zwak en voorspelbaar dat zelfs hun acteerprestatie de balans niet kon omslaan naar de positieve kant.


Perry en Billy zijn oude schoolkameraden die elkaar al jaren niet meer gezien hebben. Beiden zijn een heel andere richting ingeslagen in hun leven. Perry eindigde als (schijnbaar) gelukkige getrouwde familieman die goed zijn brood verdient als opticien. Terwijl Billy het misdadige en losbandige leven heeft gekozen. Geen standvastige job en geen plek waar hij zich gesetteld heeft. Naarmate het verhaal verder gaat kan je concluderen dat het nachtleven vol drank, drugs en vrouwen zijn territorium was. Tot hij die bewuste avond voor een waterplas staat en een zelfmoordpoging onderneemt. Kan ook zijn dat hij over een steen struikelde terwijl hij de beide nachtelijke vissers in de gaten hield. Wie weet. Al bij al zijn het twee mannen wiens huidige posities in het leven lijnrecht tegenover elkaar staan.


En toch vertrekt Perry in het midden van de nacht om zijn lang vergeten vriend te hulp te schieten. Dus ofwel is Perry niet zo gelukkig getrouwd, heeft hij last van slapeloosheid of had hij gewoon eens zin om een stap in het onbekende te zetten. Na een onwennig, aarzelend gesprek in een wegrestaurant en een relletje met enkele jongeren, weet Billy op een wel erg makkelijke manier (door op een gewiekste manier Perry op te zadelen met schuldgevoelens) Perry te overtuigen om nog iets te gaan drinken in een lokale stripclub. En voor ze het weten eindigt de nacht in een sjofel motel in het gezelschap van twee rondborstige, knappe stripsters. 


Echt slecht is de film niet. De gemaakte beelden zien er over het algemeen professioneler uit dan het budget laat vermoeden. Het samenspel tussen Wayne en Katt is schitterend en bij momenten enorm genietbaar. En je moet toegeven dat de stripsters Sherri (Rosebud Baker) en Candy (Sayra Player) behoorlijk knap uitzien. Vooral bij Rosebud Baker’s innemende glimlach zal iedere man vanzelfsprekend wegsmelten. Maar sommige feiten zijn toch wel echt verbazingwekkend. 


Dat Billy na een grote hoeveelheid alcohol en slaappillen aan het begin van de film het water in dondert is nog aannemelijk. Dat hij weer zo fris als een hoentje naderhand rond paradeert, was ronduit verbazingwekkend. Perry’s gedrag is soms ook bij de haren getrokken. Volgens hem werd er drugs gemengd in zijn drankje. Als hij echter een tijdje later zijn gezicht tussen de vlezige joekels van Cherri begraaft, blijkt dit euvel verdwenen te zijn. En dat een nuchtere, realistische man op zo’n domme manier uiteindelijk bij de neus wordt genomen was eerder lachwekkend. En tenslotte vond ik de fragmenten in de stripteasetent en het motel een beetje te eentonig. Beter hadden ze het daar een beetje ingekort.


Ik weet in ieder geval dat als iemand me in het midden van de nacht mij belt, die ik al 15 jaar niet meer gezien heb, en vraagt voor hulp, ik de telefoon neerkwak nadat ik resoluut “Verkeerd verbonden” in de hoorn heb geschreeuwd. Als je van zinnens bent om deze doorsnee misdaadfilm toch te kijken, dan raad ik je aan om zeker niet de trailer te kijken. Eigenlijk is dat al de gehele film in een notendop !Het Verdict 4/10
Links : IMDB

Turnabout (2016) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.