Pledge (2018)


 English HereKorte Inhoud 
David, Ethan en Justin zijn drie eerstejaarsstudenten die alles uit hun studentenleven willen halen, maar hiervoor weinig steun krijgen uit hun omgeving. Tot ze de mooie Rachel ontmoeten die hen uitnodigt naar een feest in een herenhuis. Daar hebben ze de tijd van hun leven en sluiten ze nieuwe vriendschappen. Ze willen deelnemen aan de ontgroening, maar deze ontgroening leidt van gênante tot zelfs levensbedreigende situaties. Hun limieten worden tot het uiterste gedreven tot ze tot het besef komen dat ze er alles aan moeten doen om het er bij de opdrachten levend vanaf te brengen.

Genre : Horror/Thriller
Land : VS

Cast 
Zachery Byrd : Justin
Phillip Andre Botello : Ethan
Zack Weiner : David
Aaron Dalla Villa : Max
 


Regisseur  
Daniel Robbins

Mijn mening

Do I tuck my shirt in?
I don't care, you look like you're gonna fix the computer anyway.

Dit eenvoudig filmpje “Pledge” wist me toch aardig te verrassen. In eerste instantie verwachtte ik er niet veel van. Maar naarmate het verhaal zich uitspon, vond ik toch dat de makers van dit simpel horrorverhaaltje toch enkele sterke elementen hierin hadden verwerkt. Diegene die aan de lijve een studentendoop hebben meegemaakt, zullen wel blij zijn dat ze niet een gelijkaardige ervaring moesten doorstaan. Het is enorm moeilijk om nog op te vallen met een horror als je het overaanbod ziet wat tegenwoordig op je afkomt. Als je afgaat op de eerste 20 minuten, dan lijkt het alsof je een remake van “Porky’s” gaat bekijken. Of beter nog “Revenge of the nerds”. Het was op één of andere manier grappig te noemen. Maar het grappige maakt algauw plaats voor het onrustwekkende. Een sfeer van paniek, angst en ontreddering heerst tot aan het einde van de film.


Drie vrienden voor het leven, die waarschijnlijk telkens langs de zijlijn staan als het over sociale evenementen gaat, doen hun uiterste best om opgenomen te worden door een studentenvereniging. Vandaar dus de titel van deze film. De film start dan ook met David (Zack Weiner, schrijver van deze film), Ethan (Philip Andre Botello) en Justin (Zachery Byrd) die het ene clubhuis na het andere bezoeken. De drie nerds worden echter overal afgewezen, weggehoond of gewoonweg de toegang geweigerd. Tot ze plots een uitnodiging krijgen van een beeldschoon meisje en ze ergens op een afgelegen domein een privéfeestje meemaken. Een orgastische beleving met sloten alcohol en in het gezelschap van een horde ravissant uitziende jonge dames. Jonge dames waar zij waarschijnlijk naar zullen refereren als zijnde “out of their league”. Niet verwonderlijk dat ze alle drie (en nog enkele andere “freshmen”) opgewonden en overenthousiast instemmen met de uitnodiging van Max (Aaron Dalla Villa) om toe te treden tot deze exclusieve studentenvereniging. Een elitaire clubje met alleen een beperkt aantal leden.


Spijtig genoeg valt de ontgroeningsprocedure nogal tegen voor onze 3 vrienden. Dat er nogal eens rariteiten en extreme zaken worden gehanteerd bij studentendopen hier in België is alom geweten. Comazuipen, afranselingen met een cricket-bat, seksueel geladen opdrachten en smerigheden verorberen. Andere academies doen het wat rustiger. Daar moeten studenten als opdracht een vertaling of uiteenzetting over een bepaald onderwerp uitwerken. Saaiheid troef. De club waar onze drie nerds willen toetreden, hebben heel andere bedoelingen. De opdrachten zijn pijnlijk, walgelijk en vooral dodelijk van aard. Het is niet echt vreselijke “torture porn”. Verwacht dus geen “Hostel” of “Saw” toestanden. Misschien dat ik ongevoelig ben geworden hiervoor. Als je een film zoals “Martyrs” ongestoord uitkijkt, dan zijn de vernederingen die de bende nieuwelingen moeten ondergaan van Sesamstraat-niveau. 


Er wordt behoorlijk geacteerd in “Pledge”. De drie sullige vrienden portretteren de typische typetjes die in Amerikaanse scholen middelpunt zijn van spotternijen en pesterijen. Een zwaarlijvige die steevast vraagt om iets te eten te krijgen en niet echt geroemd kan worden om zijn snelheid. Het nerd-typetje die hoogstwaarschijnlijk zijn dagen achter een scherm doorbrengt. En tenslotte een gay-achtig persoon die meisjesachtig reageert op dreigende situaties en zeker en vast al schreeuwend op een stoel springt als een muis voor zijn neus verschijnt. Drie typetjes die op overtuigende manier worden vertolkt door Zachery Byrd, Zack Weiner en Philip Andre Botello. Maar het is vooral Aaron Dalla Villa die indruk maakt. Die demonische blik en sadistische toon passen perfect bij de wreedaardige Max.


Pledge” is dankzij de korte speelduur geschikt als opvulsel voor een doordeweekse avond. Dankzij het tempo van de film, verveelt het immers nooit. En ook al vond ik het gruwel-niveau redelijk doorsnee, toch slaagde men erin om een intense en spannnde film af te leveren. En ondanks dat het een low-budget film (“Pledge” werd gefinancierd via Kickstarter), vond ik de cinematografie hoog kwalitatief. De lugubere en dreigende sfeer werd niet alleen door het verhaal geleverd, maar zeker en vast ook door het geleverde beeldmateriaal. Om eerlijk te zijn is “Pledge” één van de betere Low-Budget indie-horrorfilms die ik gezien heb het laatste jaar. Zeker en vast een aanrader voor de liefhebbers van het genre.




 
Het Verdict 6.5/10
Links : IMDB, Moviemeter

Pledge (2018) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.