Charlie's Farm (2015)


 English HereKorte Inhoud :

In een poging om een keer wat anders te doen, besluiten vier vrienden om in de Australische outback de boerderij van Charlie te bezoeken. Op deze plaats kwam een gewelddadige familie aan zijn einde door een woedende menigte. Ondanks verschillende waarschuwingen zetten de vier vrienden hun avontuur toch verder.

Genre
: Horror
Land : Australie

Cast
:

Nathan Jones : Charlie
Tara Reid : Natasha
Allira Jaques : Melanie

Regisseur : Chris Sun


Mijn mening
 

“You’re not planning to go there?
Totally.
What do you know about that place?
Nothing! Stay out of there, boy.”


Waar “Girl in Woods” mee eindigde, namelijk de geboorte van een urban legend, start deze Australische slasher mee. De legende van Charlie. Een gehandicapt zoontje die weet te ontsnappen aan een lynchpartij georganiseerd door de lokale bevolking. Deze vergeldingsactie was noodzakelijk om een eind te maken aan de gewelddadige activiteiten van de geschifte familie Wilson. Moord en kannibalisme waren tenslotte hun geliefde vrijetijdsactiviteiten. “Charlie’s farm” is een geslaagde mix van “The Texas chainsaw massacre” en “Friday the 13th”. Uiteraard moet je geen intellectueel verhaal verwachten. En de deelnemende personages hun intelligentiequotiënt is ook niet om over te stoefen. Deze bloederige slasher volgt gedwee de vastgelegde regels van een rasechte slasher. Ik was dus alleen benieuwd of de afslachtingen qua originaliteit boven het gemiddelde uitstaken. En voorwaar, dat deden ze.


Het recept voor een slasher film is even simpel als de simpele van geest die er in verschijnen. Neem een bende jeugdigen die over niet al te veel hersencellen beschikken en ondanks meerdere waarschuwingen toch doorgaan met hun dom initiatief. Plaats daartegenover een uit het verleden afkomstig destructief en onmenselijk creatuur die zich net schuil houdt in het gebied waar het stupide gezelschap naartoe trekt, en je hebt alle ingrediënten voorhanden. Hier wordt het hersenloze gezelschap op sleeptouw genomen door Jason (Dean Kirkright) en Mick (Sam Coward), ook “Donkey” genaamd vanwege het formaat van een bepaald lichaamsdeel waar volgens een andere legende de meeste hersencellen van een manspersoon verborgen zitten. Hun gezelschap wordt vervolledigt door Natasha (Tara Reid) en Melanie (Allira Jaques). Traditiegetrouw zijn de eigenschappen van het vrouwelijk gezelschap totaal tegengesteld. Natasha is het voorzichtige type, terwijl Melanie het avontuurlijke, naïeve meisje is. Vanzelfsprekend zijn hun vrouwelijke rondingen proportioneel uitgebalanceerd, zodanig dat zelfs een breedbeeldkijker een rijkelijk gevuld beeld gepresenteerd krijgt.


Het verder verloop van de film is simpelweg als volgt in te delen. Allereerst een introductie van de toekomstige slachtoffers waarbij lichtvoetige en oninteressante conversaties worden gebruikt zodanig dat ze aimabel overkomen. Na het bekendmaken van hun uiteindelijk plan, krijg je enkele flashbacks met de nodige achtergrondinformatie te verwerken. De weg naar hun bestemming wordt bezaaid met individuen die proberen hun te overtuigen om af te zien van hun plan. Vruchteloze pogingen zoals altijd. Meestal sluiten zich nog andere toevallig arriverende lotgenoten aan bij het groepje (ook hier duikt er toevallig een koppel op). En dan is het gewoon rustig afwachten tot de door de groep veronderstelde legende werkelijkheid wordt. Vanaf dat moment is het gewoon gokken wie als eerste door Charlie in mootjes wordt gehakt, en wie zo gelukkig is om aan de dans te ontspringen.


Daarmee hebben we het hoofdstuk “inhoudelijke relevantie” behandeld. De eindconclusie is dat dit gedeelte verwaarloosbaar is (zoals gebruikelijk) en inhoudelijk bitter weinig voorstelt. Wat rest zijn de afslachtingen en het centrale personage verantwoordelijk hiervoor. En om eerlijk te zijn was dit het kortste gedeelte van de film, maar ook wel het meest entertainende gedeelte. Charlie is indrukwekkend en angstaanjagend tegelijkertijd. Hij gedraagt zich als een menselijke gehaktmolen die zonder verpinken elk voor zijn voeten lopend slachtoffer aan zijn absurd groot mes rijgt. De moordpartij verloopt bloederig en genadeloos. De meest groteske eliminatie is die van “Donkey”. Enerzijds zag het er vreselijk pijnlijk uit en anderzijds was het zo’n absurde, komische uitvoering dat ik spontaan in lachen uitbarstte. Charlie zelf (Nathan Jones, ex WWA) is een imposant, afgrijselijk uitziend personage. Een achterlijke seriemoordenaar die met een demonische grijns zonder scrupules iemand binnenstebuiten keert om deze achteraf te gebruiken voor het avondeten. De gebruikte effecten zien er professioneel en geslaagd uit. Vooral het fysieke van Charlie zag er griezelig echt uit (alhoewel er een moment was dat het rubberachtige overduidelijk was). Verwacht dus enkele gore fragmenten waar gebruik gemaakt werd van ettelijke liters bloed. En een naargeestige omgeving die sterk deed denken aan de kelder van de familie Sawyer.


Charlie’s farm” is niet zo’n indrukwekkende of originele film en uiteraard zonder diepgang. De intentie van de film is dan ook om inhoudsloos te blijven en zich puur te richten op de zinloze en ziekelijke moordpartijen . Liefhebbers van dit genre zullen dus genieten van deze film en een eventueel vervolg hierop wel appreciëren. Eén ding moet ik wel toegeven. Ik had me niet verwacht aan de duistere ontknoping.
 

Het Verdict 6/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Charlie's Farm (2014) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten