Lake Placid : Legacy (2018)

 English HereKorte Inhoud 

Een groepje jonge onderzoekers begeeft zich naar een gebied dat tegenwoordig op geen enkele kaart nog te vinden is en volledig afgeschermd is door middel van elektrische omheiningen. Wanneer ze aankomen bij het meer, ontdekken ze een eiland met daarop een onderzoeksfaciliteit. Het duurt niet lang tot de groepsleden ten prooi vallen aan een dodelijke krokodil. Een gevecht om te overleven begint.

Genre : Horror/Actie
Land : Zuis-Afrika

Cast 

Katherine Barrell : Jade
Sai Bennett : Alice
Tim Rozon : Sam


Regisseur 

Darrell Roodt


Mijn mening 

You people are out of your minds.
The place you wanna go?
It's off-limits.

Dit is nu wel echt de triestigste film die ik dit jaar heb mogen aanschouwen. Niet alleen het verhaal was totaal stupide en compleet onzinnig. Ook het acteren was soms zo erbarmelijk slecht dat ik er zeker van ben dat elke lokale toneelvereniging dit kan overstijgen. Verder waren er bepaalde elementen in het verhaal die totaal niet klopten. En last but not least, het object waar het allemaal om draaide is bijna een complete film afwezig. Het bleef hoofdzakelijk beperkt tot een boven het water verschijnende kop van het monster of een naderende schaduw met bijhorend vervaarlijk gegrom. Behalve bij de ontknoping is het monster, dat het eiland onveilig maakt, in zijn volle glorie te zien. En dat is dan ook nog eens zo erbarmelijk slecht dat ze het beter in de schaduw hadden gelaten. Hadden ze het met een handpop gespeeld, dan was het waarschijnlijk hetzelfde geweest. Afschuwelijk verouderde CGI.


Ik ben na het bekijken van deze film wat meer informatie gaan opzoeken en kwam tot de verbijsterende vaststelling dat dit al de 6de film is over dit befaamde meer. Zelf had ik nog nooit over deze franchise gehoord. En na het bekijken van deze 6de film lijkt me dat ook beter zo. Ik heb niet ineens de drang om de andere delen te bekijken. En zover ik kon lezen, was het niveau van de voorgangers ongeveer van hetzelfde kaliber. Je kan dan wel zeggen dat bijvoorbeeld de “Sharknado” reeks de domste filmfranchise allertijden is. Maar op zijn minst zat er humor in en kreeg deze uit de hand gelopen grap een onevenaarbare cultstatus. Zover zal het zeker niet komen met “Lake Placid”. Deze valt eerder in de categorie waar je de film “Dinoshark” kan vinden nl. “snertfilm van het jaar”.
 

In deze film is het een groepje milieuactivisten die uitgedaagd worden door een voormalig lid. Hun acties bestaat uit het binnendringen van faciliteiten van dubieuze ondernemingen die het niet nauw nemen met milieurichtlijnen en dieren/mensenrechten. Eens ze zich naar binnen hebben gewerkt, ontrollen ze meestal een gigantisch pamflet. In mijn ogen een ridicuul statement. Maar dat is naast de kwestie. En dan ontvangen ze de uitdaging om een eiland te verkennen waar zich het meer “Lake Placid” bevindt. Naar het schijnt zou het meer vervuild zijn met chemisch of nucleair afval. Maar zo gauw ze op de plek zijn gearriveerd, merken ze dat er geen sprake is van stralingen en dat er een immens lab is gebouwd. En blijkt er ook nog eens een gigantisch reptielachtig monster rond te strompelen.


En dat strompelen mag je wel echt letterlijk opvatten, want echt snel is onze vriend de krokodil niet. Niet moeilijk als je een joekel van 15 meter bent. Dat het monster razendsnel is onder water is nogal evident. Maar op land is het ding log en traag. En toch slaagt dit gedrocht erin om zich op één of andere manier door gangen, trappen, deuren en luiken te wringen. En de ongelukkigen die daar verzeld zijn geraakt, mogen lopen wat ze willen. Het onding komt telkens weer opdagen. Om eerlijk te zijn waren er maar twee waarvan ik hoopte dat ze het zouden overleven. En dat was de ex-marinier Pennie (Alisha Bailey) en de journaliste Alice (Sai Bennett). De rest waren irritante personages die het eigenlijk verdienden om in mootjes gescheurd te worden.


Is er dan niets positiefs te zeggen over deze film? Jawel hoor. De filmaffiche ziet er geweldig uit en was eigenlijk de aanzet voor mij om deze film te kijken. Ik ben er zelfs van overtuigd dat men de meeste energie heeft gestoken in het ontwerp van deze affiche. Maar over het algemeen is “Lake Placid : Legacy” simpelweg een slechte film. Ondermaats acteren, een belachelijke verhaallijn en een monster dat amper in beeld komt. En als het al in beeld komt, dan ziet het er vreselijk uit. Kortom, ’t is te hopen dat er geen vervolg wordt verzonnen. Ik zal het in ieder geval mijden, moest dat toch het geval zijn. 


Het Verdict 1/10
Links : IMDB, Moviemeter

Lake Placid: Legacy (TV Movie 2018) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.