Night Wolf (2010)

 English HereKorte Inhoud
Sarah Tyler keert terug thuis naar haar familie op het platteland na een hele lange afwezigheid. Terwijl een storm over het land raast maken Sarah en haar familie zich klaar voor de nacht. Maar iets sluipt op hen af vanuit de regen en de duisternis. Iets dat een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt zodanig dat het in één nacht een volledige familie kan vernietigen.

Genre
: Horror
Land
: UK


Cast :
Tom Felton : Gary
Gemma Atkinson : Emily
John Lynch : McRae
Aasif Mandvi : Mr Chetty

Regisseur :
Jonathan Glendening

Mijn mening
 
Niet alweer een weerwolf ...

Het positieve aan deze film is dat de weerwolf direct met de deur in huis valt. Dochterlief (Isabella Calthorpe) keert terug uit de VS. Ontmoet (met een Britse koelheid) de vader. Mengt zich dan in een drinkgelag met haar irritante stiefbroers. En na het zich verplaatsen naar het landhuis, kan het feestmaal beginnen en zijn we vertrokken voor een slasher-verhaal. 

 
Negatieve punten zijn er dan weer teveel om op te noemen. Totaal geen inleiding of enige voorgeschiedenis over de familie. Irriterende vertolkingen van een aantal broers en een truttige vriendin. Geen enkele verklaring waar het wezen dan ineens vandaan komt. Zeer slechte niet overtuigende acteerprestaties. Belachelijke handelingen in de situatie waarin ze zitten. Blijkbaar is het voor deze Britse jongeren wel enorm opwindend, zo'n slachtpartij onder familiegenoten. Zo opwindend dat ondanks de dreiging van een in stukken scheurend fenomeen dat ronddwaalt in het huis, zoonlief de onweerstaanbare drang heeft om zijn rondborstige vriendin te beginnen opvrijen. Vreselijk slechte trucages en misselijkmakende stroboscopische effecten. 


Als je de transformatiescene uit "An American Werewolf in London" voor ogen hebt, is dit in deze film eerder een aanfluiting op het weerwolf-genre. Bedroevende make-up op het einde en een vreselijk slechte afsluiting. Het werd ergens als volgt omschreven door iemand : "No tension, no pace, no catch phrases, no humour, no wit and unfortunately no horror". I rest my case !

 
Eindconclusie. Een vervelende film, met als enige doel een aaneenschakeling van slasher-movie effecten, die dan ook nog eens vreselijk gevisualiseerd werden.


Het verdict 1 /10
Links : IMDB , Moviemeter

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.