Solitary (2015)

 English HereKorte Inhoud 

Party-girl Nora drinkt te veel, kan geen baan houden en jaagt iedereen weg die van haar houdt. Nadat haar vriend haar buitengooit, is Nora gedwongen om terug te keren naar haar vader. Eenmaal terug thuis, beginnen de geesten uit haar verleden haar te achtervolgen, tot het geheim dat ze al zo lang verzweeg, uiteindelijk geopenbaard wordt.

Genre : Drama
Land : UK

Cast : 
Katharine Lee McEwan : Nora
Sarina Taylor : Shannon
Kevin McGowan : Arthur

Regisseur : 
Elliott LesterMijn mening 

“I spent the rest of my life trying to understand what I'd done wrong.
All those years I spent on the bottle fucking up my life.
And if you could've just reached out, just told me why you'd done it.”


Solitary” is nu eens een degelijk bewijs dat drama’s afkomstig uit de UK niet altijd een garantie zijn voor degelijk acteerwerk, professioneel camerawerk en een imponerend script. Zo’n film als bijvoorbeeld “Broken” die toch een indruk maakte op mij. Deze kenmerkende kwaliteiten ontbraken grotendeels in dit drama waardoor het eerder leek op een feuilleton uit één of andere Engelse soap. Het is begrijpelijk waarom Nora (Katharine Lee McEwan) opstandig van aard is en duidelijk een drankprobleem heeft gekweekt. Maar het voelde allemaal een beetje te geforceerd aan.


Allereerst vond ik niet dat Nora gelijkenissen vertoonde met een rasechte alcoholist. Eigenaardig genoeg zag ze er nog redelijk fris uit ook al zegt haar vriend David (Michael Wildman) dat ze eigenlijk constant dronken is ofwel last heeft van een kater. Je zou echter voor minder beginnen zuipen als je de situatie van Nora nader onder de loep neemt. Echt rooskleurig is het niet. Enerzijds is haar moeder, die ook al een afkeer voor kraantjeswater had, vroeg komen te sterven. Haar zus Shannon (Sarina Taylor) is een succesvol zakenvrouw terwijl Nora werkloos thuis zit. En dan is er nog de kwestie met haar vader Arthur (Kevin McGowan). Als ze dan ook nog genoodzaakt is om terug in te trekken bij haar vader, nadat haar vriend David de deur achter haar heeft dichtgetrokken, gaat het snel bergaf en zijn de gevolgen naderhand desastreus.


Meer uitweiden over de inhoud lijkt me niet opportuun, daar er anders niet veel meer overblijft. “Solitary” is een low-budget drama. En dat is in deze film vooral te merken aan de vertolkingen. Op sommige momenten halen de dialogen niet eens het niveau van “Coronation street”. Raar maar waar, het zijn de nevenpersonages die meer indruk maakten. Michael Wildman als de goedhartige vriend die het meeste geduld toont in deze film. Anna Skellern die Lisa speelt, de beste vriendin van Nora. Ook zij heeft duidelijk een stel stevige schouders ontwikkeld om haar vriendin in moeilijke tijden te steunen. En Jack Lowe in een bescheiden rol als Tommy, vriend en toekomstig echtgenoot van Lisa. Maar vooral Kevin McGowan is bij momenten echt schitterend.


Dus het zijn niet de twee zusjes die het meest overtuigden. De relatie tussen beide zussen is niet echt geloofwaardig. De dialogen waren soms echt knullig en amateuristisch. Ik begrijp de afstandelijkheid van Nora ten aanzien van haar zus. Maar het verzoeningsgebaar op het einde was niet echt professioneel acteerwerk. Om nog te zwijgen over bepaalde nevenfiguren zoals bijvoorbeeld de medegevangenen in de vrouwengevangenis. Dat was echt lachwekkend slecht. Ook qua beeldmateriaal is het resultaat niet echt hoog kwalitatief te noemen. Neem een willekeurige aflevering van “Eastenders” en je hebt al een idee hoe het eruit ziet. Wat rest is een doorsnee drama over misbruik (op meerdere vlakken) en het resulterende trauma. Niet direct een film waar je je vrije avond voor opoffert.


Het Verdict 4/10
Links : IMDB

Solitary (2015) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.