Snitch (2013)

 English Here
Korte Inhoud
Bedrijfseigenaar John Matthews krijgt het onaangename nieuws dat zijn zoon gearresteerd is voor het verhandelen van drugs waarvoor deze een onrechtvaardige lange straftijd krijgt, ondanks dit zijn eerste inbreuk is. In wanhoop weet John de DEA en een advocate te overtuigen om undercover te gaan om op die manier de verantwoordelijken te arresteren en een strafvermindering voor zijn zoon af te dwingen. Samen met een ex-gevangene begeeft John zich in de drugs-onderwereld.

Genre : Drama,Misdaad
Land : USA

Cast :
Dwayne Johnson : John Matthews
Susan Sarandon : Joanne Keeghan
Rafi Gavron : Jason Collins
Barry Pepper : Agent Cooper
Jon Bernthal : Daniel James

Regisseur :
Ric Roman Waugh

Mijn mening

"Snitch" is een doorsnee actie/drama met de look and feel van een doodgewone Tv-film m.a.w. niet echt een baanbrekende of indrukwekkende film. Dwayne Johnson is precies niet meer van het doek te slaan. Het vervaarlijk rollen met zijn spierballen en het mokersgewijs in elkaar timmeren van tegenstanders moet je in deze film niet verwachten. Integendeel, hij wordt eerder in elkaar gemept door een hoopje minuscule drugdealertjes. Was even slikken.


Dat het gebaseerd is op waargebeurde feiten zorgt er niet voor dat het nog boeiender wordt of verrassender uit de hoek komt. Het is hetzelfde verhaal dat al ontelbare keren in andere films is verteld over een kleine misstap van een jeugdig iemand dat enorme gevolgen heeft. Dat een simpele eigenaar van een transportbedrijf op een zo eenvoudige manier een goed beveiligde en georganiseerde drugskartel kan infiltreren, deed wel mijn wenkbrauwen fronsen. Kunnen ze deze tactiek niet op grote schaal wereldwijd toepassen ? Dan zijn we van heel de shit (hehehe) ineens af. Toch nog even vermelden dat de acteerprestatie van "The Rock" bewonderenswaardig is.


Het verdict 4.5/10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten