Devil (2010)

 English HereKorte Inhoud
Bowden, een politierechercheur die net van de drank af is, onderzoekt een vreemde zelfmoord, als hij plotseling wordt opgeroepen voor een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis; vijf mensen zitten vast in de lift van een enorme wolkenkrabber. Maar het duurt niet lang voordat er een aantal buitengewone dingen beginnen te gebeuren en de mensen in de lift zelfs op onverklaarbare wijze één voor één sterven. Een strijd op leven en dood begint.

Genre
: Horror

Land :Canada/USA

Cast
:

Chris Messina : Detective Bowden
Geoffrey Arend : Verkoper
Logan Marshall-Green : Mekanieker

Regisseur
:

John Erick Dowdle


Mijn mening 

"If the Devil is real, then God must be real, too."

Soms kom je zo van die films tegen die eigenlijk niet veel om het lijf hebben, maar toch op een bepaalde manier weten te boeien. Zo ook deze "Devil". Een parabel-achtige film over het kwade in de mens en het feit dat Het Kwaad zich dan ook in ons midden kan manifesteren.


De hele film speelt zich bijna alleen af in een lift die stilvalt en waarin zich 5 mensen bevinden. Naarmate de film vordert kom je te weten dat het stuk voor stuk geen onschuldige zieltjes zijn die iets op hun kerfstok hebben. Terwijl ze daar vastzitten wordt het na een tijdje duidelijk dat de duivel zich tussen hen bevindt en begint er een welles-nietes spelletje waarbij de ene na de andere er het loodje bij neerlegt. Ondertussen is er ook detective Bowden er bijgekomen die een mysterieuze zelfmoord onderzocht en op die manier betrokken raakt in dit onheilspellend kat en muis spelletje.


Het feit dat het zich allemaal afspeelt op een paar vierkante meters en telkens als er weer een slachtoffer gaat vallen zich dit voordoet in volslagen duisternis met alleen wat geluiden op de achtergrond, zorgen ervoor dat het een niet zo spannende of angstaanjagende film werd. Je kan je wel inbeelden wat er gebeurt maar van de effectieve afslachting zie je totaal niks. Alleen het resultaat. Bowden, die zelf vecht tegen een alcoholverslaving nadat hij zijn familie verloor enkele maanden ervoor, ziet de situatie escaleren van een doodgewone panne van een lift, naar een schijnbaar opgezet moordplan. Door toedoen van een religieuze Mexicaan begint hij echter tot het besef te komen dat het wel eens iets bovennatuurlijks zou kunnen zijn.


Uitblinker in deze film is natuurlijk Chris Messina die een getormenteerde persoonlijkheid op een prachtige manier speelt. Je ziet hem langzaam maar zeker groeien naarmate de film het einde nadert. De rest acteert middelmatig tot gewoonweg slecht. De enige die ik nog enig krediet zou geven is Bokeem Woodbine die wel erg goed een neurotische bewaker die last heeft van claustrofobie speelt. Uiteindelijk is het een verrassend einde en krijgen we de moraal van het verhaal dat een tot inkeer gekomen persoon nog altijd gered kan worden.

Een korte en genietbare film die niet een overweldigende indruk nalaat.


Het verdict 5 /10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten