Seventh Son (2014)

English here ...

Genre : Actie
/Avontuur/Fantasy
Land : USA/UK
  
Cast
:

Jeff Bridges : Master Gregory
Julianne Moore : Mother Malkin
Ben Barnes : Tom Ward

Regisseur : Sergey Bodrov

Korte Inhoud
John Gregory is een Spook, een persoon die vecht tegen het kwaad, en heeft eeuwen geleden de slechte en krachtige heks, Moeder Malkin, gevangen gezet. Maar nu is ze ontsnapt en ze is uit op wraak. Terwijl ze haar volgers bijeen roept, bereidt Moeder Malkin zich voor om haar woede te botvieren op de nietsvermoedende mensen. Slechts één ding staat in haar weg: John Gregory. John zelf is niet meer de jongste en probeert iemand te vinden die hem kan opvolgen. Hij heeft zijn hoop gevestigd op de jonge boerenzoon Thomas ward.


Mijn mening

˝You've spells, boy. What kind?
Sometimes I...I see things. Things that haven't happened yet.
Could be useful. Not the passing out part of course, but the visions.˝
 

Neem de de tekenfilm “The Sword in the Stone”, voeg daar een paar ingrediënten van “Willow” aan toe en gebruik een petieterig klein gedeelte van “The Lord of the Rings” en je krijgt als resultaat een film zoals “Seventh Son”. De zoveelste verfilming van een jeugdboekenreeks en een aanvulling in het fantasy-genre. Nu, ik ben wel een enorme fan van fantasy. Start een film waarin ridders, magiërs, draken, trollen, heksen, gnomen en andere mythologische creaturen in opdraven en ik word volledig opgeslorpt in deze sprookjesachtige wereld. Spijtig genoeg is deze film een enorm samenraapsel van meerdere facetten uit reeds uitgebrachte films (wat niet zo op het eerste zicht een probleem mag zijn). Het grootste probleem is de verhaallijn. Wat een onbegrijpbaar kluwen is dit toch. Was dit in de zevende zoon van de zevende zoon zijn visioenen verschenen , dan was hij vliegensvlug verdwenen met de noorderzon.
Het Verdict 4/10 
Links : IMDB, Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen