Mechanic : Ressurection (2016)

 English HereKorte Inhoud
De meest gevaarlijke huurmoordenaar ter wereld, Arthur Bishop, dacht dat hij een punt achter zijn moorddadige verleden had gezet. Maar wanneer zijn meest geduchte vijand de liefde van zijn leven ontvoert, is hij gedwongen om de hele wereld af te reizen om drie onmogelijke huurmoorden te plegen en het op een ongeluk te laten lijken.

Genre : Actie
Land : VS/Frankrijk

Cast : 
Jason Statham : Arthur Bishop
Jessica Alba Gina
Tommy Lee Jones : Max Adams

Regisseur : Dennis Gansel


Mijn mening

“I spend my whole life settin' people up to die
Let's set you up to live.”

https://www.amazon.com/gp/product/B00XOXC2ZG/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B00XOXC2ZG&linkCode=as2&tag=moviefreak0d-20&linkId=466249853429756c7e6ec54b6452ebe6Geloof me vrij, ik ben een fervente fan van Jason Statham en zal niet al te snel weigeren om een film te kijken waarin zijne gespierdheid meedoet. Daarnaast besef ik ook wel dat een echte Jason Statham film niet bepaald veel vereist van je brein. Het zijn meestal verstand op nul films waarbij er telkens weer één of andere wulpse schoonheid in voorkomt. Daarnaast worden Statham’s talenten als actiefiguur en beoefenaar van gevechtssporten breed uitgesmeerd in de films waar hij aan meewerkt. En dat is dan ook hetgeen veelvuldig te bewonderen valt in “Mechanic : Ressurection”. De film is nog niet goed bezig of Jason moet zijn gevechtstechnieken al bovenhalen. Spijtig genoeg is de rest van de film van bedroevend laag niveau. Het is eerder een verstand onder nul film met een totaal nietszeggend en flinterdun verhaal, belachelijke ontwikkelingen en geforceerd samenspel van de hoofdacteurs.


Tja, het is ook nooit goed. Als Statham dan eens een karakterrol speelt zoals in “Hummingbird” en minder de nadruk op actie wordt gelegd, dan hebben sommigen ook iets te morren. En in deze film wordt er enorm veel geknokt. Maar is dat uiteindelijk niet de hoofdreden waarom er naar een Staham-film gekeken wordt? Die keiharde vechtscènes waarbij hij gebruik maakt van elk rondslingerend attribuut? Dat daarbij geen hoogstaande dialogen worden gevoerd en zijn gezichtsuitdrukkingen nogal statisch zijn, hoort er nu eenmaal bij. Het probleem zit hem in het overkoepelende verhaal dat geweven zit rond de drie subplots. De drie moorden die Arthur Bishop (Jason Statham) op een sinecure manier moet uitvoeren zodanig dat het op een ongeluk lijkt, zijn magistraal uitgewerkt. Het lijken wel drie “MacGyver” afleveringen waarbij de tweede aanslag de meest hallucinante en indrukwekkendste is.


Het zwakke broertje hier is het romantische gedeelte waar Statham zijn gevoelige kant moet demonstreren. Dat hij overtuigend zijn tricepsen en bicepsen kan gebruiken staat in schril contrast met het gebruik van zijn hartspier. Het komt nogal gekunsteld over. Als je echter naar de verschijning Jessica Alba kijkt, begrijp je volkomen dat de adrenaline bij Statham op een heel andere manier begint te functioneren. Alba is een beeldschone verschijning en gelukkig voor het mannelijke publiek worden er veel exotische stranden als scenery gebruikt, waardoor het verplicht rondlopen en rondzwemmen in bikini een vanzelfsprekendheid is. Spijtig genoeg is haar rol verder alleen beperkt tot het spelen van lokmiddel waarbij ze haar vrouwelijke kwetsbaarheid voortdurend etaleert. Totdat de furie in haar opgewekt wordt en ze plots over doeltreffende gevechtstechnieken beschikt.


Uiteindelijk is “Mechanic : Ressurection” een pure actiefilm dat dienst doet als demonstratiemateriaal voor Statham’s vermogen als actiefiguur. Het decor waar alles zich in afspeelt wordt schitterend in beeld gebracht. De drie moordaanslagen zijn technisch gezien misschien niet echt haalbaar, maar worden toch op een vernuftige manier in beeld gebracht. Jason Statham speelt weer de coole bink die de jonkvrouw in nood ter hulp snelt. Jessica Alba ziet er appetijtelijk uit. En Tommy Lee Jones schittert als gefortuneerde wapenhandelaar die het uiterlijk van een overjarige hippie heeft. Dat zijn alle positieve bemerkingen in een notendop. Als je er dus geen probleem mee hebt dat men in een film louter en alleen de nadruk legt op de hersenloze actiemomenten en het geheel daarrond niet veel meer voorstelt dan een lege doos, dan zit je gebeiteld bij deze film.


Het Verdict 4/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Mechanic: Resurrection (2016) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten