Bullet Head (2017)

 English HereKorte Inhoud 
Drie criminelen werken samen om een grote slag te slaan. Ze willen inbreken in een verlaten opslagplaats waar een gestolen buit ligt. Maar net op het punt dat ze een grote som geld vinden blijkt dat ze gevangen zitten in het afgesloten gebouw. Daarnaast blijkt er ook nog een agressieve hond los te lopen genaamd DeNiro.

Genre : Misdaad/Thriller
Land : VS/Bulgarije


Cast : 
Adrien Brody : Stacy
John Malkovich : Walker
Rory Culkin : Gage
Antonio Banderas : Blue


Regisseur :
Paul Solet

Mijn mening 
 
“What the fuck was that?
Beware of still water or a silent dog.”


Men had zeker en vast goede intenties bij het creëren van “Bullet Head”. En het eindresultaat mag dan wel origineel en eigenzinnig genoemd worden, maar er hapert wel hier en daar iets aan deze film vol vedetten uit de filmwereld. Hebben de heren Adrien Brody en John Malkovich (respectievelijk Oscar-winnaar en meermaals genomineerd acteur) gekozen voor het makkelijke geld ? Bij Antonio Banderas heb ik dat gevoel wel eens (zoals “Security”, “Acts of Vengeance” en “Black butterfly” bijvoorbeeld) en vond ik dat nogal evident. Adrien Brody heeft ook wel enkele missers op zijn naam staan (van het type “American Heist”). Maar van een legendarische acteur als John Malkovich (die de show stal in “Unlocked” en “Cut Bank”) verwachtte ik dit eigenlijk niet. Maar als ik zo terugkijk op deze redelijk onbekende film, zit er toch meer in dan enkel wat clichématig stoer gedoe en flitsende actiescènes. Zoals iemand het al eerder opmerkte, is het een mix van “Reservoir Dogs” en “Cujo”.


Om eerlijk te zijn vond ik het hoofdverhaal het minst interessante. Drie overvallers die door een zwaar auto-ongeluk genoodzaakt zijn om zich te verschuilen in een verlaten fabrieksgebouw, waar ze wachten op nieuw vervoer. Tot hun afgrijzen ontdekken ze dat het leegstaande gebouw ooit een oord was waar illegale hondengevechten werden georganiseerd. En zo’n bloeddorstig exemplaar loopt vrij rond in het gebouw en begint instinctmatig achter de drie onfortuinlijke misdadigers te jagen. Waarschijnlijk door dieronvriendelijke praktijken geconditioneerd en getransformeerd in een krankzinnige vechtmachine. En dat is waar Antonio Banderas op de proppen komt. Want hij is de eigenaar van dit schizofreen beest en lijkt op één of andere harde bink uit de misdadige onderwereld.

Klinkt veelbelovend allemaal. In de val zittende misdadigers met een schuim kwijlende killer-hond die niets liever wil dan hun in stukken te rijten. En een maffia-figuur in een lange zwarte jas en lederen handschoenen die vervaarlijk met een automatisch geweer rond zwaait als hij ontdekt dat het drietal bij toeval zijn fortuin gevonden hebben in dit bouwvallig gebouw. Uiteindelijk is dit gedeelte van de film een aanvulling op het belangrijkste thema. En dat gaat eigenlijk over deze drie overvallers en hun houding ten opzichte van dieren. En tenslotte ook nog het wederzijds respect dat kan ontstaan tussen mens en dier. “Bullet Head” is rijkelijk gevuld met dialogen tussen de drie in de val zittende overvallers. Vooral de conversaties van Adrien Brody en John Malkovich zijn entertainend. En dan vooral de individuele verhalen die ze elkaar vertellen zijn enerzijds hilarisch en anderzijds heel ontroerend. Vooral het verhaal van Malkovich en zijn tropische vissen is een regelrechte dijenkletser.


Ik weet niet waarom de hond die hier rond paradeert de naam De Niro heeft gekregen (wat dan ook initieel de filmtitel zou zijn). Misschien omdat de hond een gespierde lichaamsbouw heeft en een beruchte reputatie. Of omdat de naam past bij de sterrencast. De enige die nog niet een uitgebreid repertorium op zijn naam heeft staan, is Rory Culkin (die naar mijn mening een betere acteerprestatie afleverde in “Jack Goes Home”). Als je een actierijke misdaadfilm verwacht, zal je toch redelijk ontgoocheld zijn. Buiten de spannende confrontatie tussen Brody en de imposante vechtershond, waar een piano de hoofdrol opeist, zijn het vooral de dialogen die centraal staan. Al bij al was het een vermakelijke film.


Het Verdict 6/10
Links : IMDB, Moviemeter

Bullet Head (2017) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten