After Earth (2013)

 English Here
Korte Inhoud
Duizend jaar na de rampzalige gebeurtenissen werd de mensheid gedwongen uit te wijken naar Nova Prime. De legendarische generaal Cypher Raige keert terug van een lange reis , klaar om terug de ​​vaderrol voor zijn 13-jarige zoon Kitai op zich te nemen. Wanneer een astero├»de storm schade berokkent aan Cypher's en Kitai's ruimteschip, zijn ze gedwongen om een noodlanding te maken op de nu onbekende en gevaarlijke Aarde.
Genre
: SF
Land
: USA


Cast :
Jaden Smith : Kitai Raige
Will Smith : Cypher Raige
Sophie Okonedo : Faia Raige

Regisseur :
M. Night Shyamalan


Mijn mening
 
"I've heard stories of Earth. A paradise. Until we destroyed it."

Als SF-fan vond ik de beelden die in deze film getoond werden soms gewoonweg prachtig. De landschappen, de futuristische gebouwen en het hoogtechnologische ruimteschip. Niet dat de beelden konden tippen aan die van "Oblivion". En daar hield het dan ook op, want de verhaallijn op zijn eigen was behoorlijk langdradig en vervelend. Niet bepaald een magistraal en inventief uitgedacht geheel.


De toverdoos met computereffecten werd meermaals bovengehaald en zorgde soms voor pareltjes van beelden. Zoals de vrije val en de achtervolging door de reuze arend. Het volgende fragment in het nest met de aanval door de leeuwen was dan ook weer mooi verzorgd. Alleen de Ursas konden mij niet overtuigen. Het verhaal was voorspelbaar en eentonig. Het verwonderde me dat de reuze arend Jaden niet had teruggevlogen uit dankbaarheid.


Over de acteerprestaties kan ik kort en bondig zijn. Will Smith heeft door zijn rol geen acteerprestaties moeten tonen. Een emotieloos uitgestreken gezicht opzetten de hele tijd. Geen angst en geen gevoelens. Een rondlopende militaire bevelhebber, die na de crash eigenlijk zijn zoon van op afstand volgt en raad geeft. Het enigste acteren was als hij weer een pijnlijke grimas op zijn gelaat moest toveren en met spijt (denk ik) terugdenkt en zijn flashbacks beleeft. Over Jaden Smith kan het nog korter : hij heeft zeer goed opgelet naar zijn vaders prestaties in andere films. Een plastieken gezicht zonder veel emoties en acteertalent. Blijkbaar een wipplank voor hem naar de eeuwige faam.


Ik hou van de meeste films waar Will Smith in speelt en vrees dat het zwakke punt in deze film zijn zoon Jaden is. In "The Pursuit of Happiness" was deze nog te verdragen. Maar dat was door zijn kinderlijke onschuld.


Het verdict : 3 / 10
Links : IMDB , Moviemeter

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.