In the blood (2014)

 English HereKorte Inhoud
Ava en Derek zijn op huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek. Wanneer Derek vermist raakt heeft de rouwende Ava maar één doel voor ogen: de mannen opsporen die ze verantwoordelijk houdt voor de verdwijning van haar man.

Genre
: Actie/Misdaad

Land : UK/Puerto Rico 

Cast
:

Gina Carano : Ava
Luis Guzmán : Chief Ramón Garza
Danny Trejo : Big Biz

Regisseur
: John StockwellMijn mening


"When all the bastards are gone and dead, only then rest your head."

Het is te hopen dat niet teveel filmliefhebbers dit te serieus nemen want anders heeft de Dominicaanse Republiek een serieus toerisme probleem. Wie wil er nu naar zo’n idyllisch eiland afreizen om vervolgens geconfronteerd te worden met de lokale maffia ? De tropische paradijselijke foto’s van dit verschrikkelijk mooi eiland verbleken na het bekijken van deze low-budget actiefilm. De kans dat je er verdwijnt en gebruikt zou worden voor één of andere louche handel is niet onwaarschijnlijk. Dus best mijden dit gevaarlijk eiland en liefst je  zinnen op een ander tropisch eiland zetten. De lokale Dominicaanse bevolking zal het een zorg wezen, maar de toeristische sector zal zijn wonden likken. Het zal wel niet zo’n vaart lopen !


In the blood” kon me matig overtuigen tot op een bepaald moment de ontknoping zulke absurde proporties aannam, dat het enorm lachwekkend werd. Ik ben eerder geneigd om meer geloof te hechten aan de reclame over het verwisselen van twee tonnetjes goedkoop waspoeder met dat van een gerenommeerd merk, dan aan dit samenraapsel van armzalige plotlijnen en waarschijnlijk door anderen afgewimpelde ideeën. Op het moment dat Danny Trejo (waar speelt die kerel eigenlijk niet in mee ?) op komt duiken, dan is de kans op een belabberde B-actiefilm wel enorm groot. En als je dan beseft dat er toch films zijn, waar Trejo in voorkomt, die stukken beter zijn dan deze film, dan schort er toch wel duidelijk iets aan deze film.


Gina Carano, een befaamde MMA deelneemster, is weer van de partij. Haar vertolking als Mallory Kane in “Haywire” ligt nog vers in het geheugen en wat ik me er nog van kan herinneren is dat het een soort “Bourne Identity”-achtige film werd die echter niet veel om het lijf had. Dat ze een bedreven beoefenaar is van gemengde vechtkunsten en een sensuele schoonheid uitstraalt, staat als een paal boven water. Dat ze ook op een houterige manier acteert en dat men dit grotendeels wil compenseren door het specifiek positioneren van de camera bij het filmproces, waardoor haar wulps gevormde lichaamsdelen prompt in beeld worden gebracht om dit euvel te verdoezelen, is ook een overduidelijk feit. In “In the blood” vertolkt ze Ava, een bekeerde drugsverslaafde, die op huwelijksreis is in de Caraïben samen met haar kersverse echtgenoot Derek. Hij is ook ex-drugsverslaafde, die ze heeft leren kennen in het afkickcentrum. Alles lijkt rozengeur en maneschijn, getuige de sprankelende beelden die we voorgeschoteld krijgen van het prille liefdesgeluk dat de twee uitstralen. Nochtans krijg je soms het gevoel alsof het twee vreemden zijn die samen naar de zonsondergang kijken. De chemie tussen de twee is soms ver zoek. Zeker het moment waarop Ava haar technieken, bijgebracht door haar vader zodanig dat ze nooit slachtoffer zou worden van criminelen, in een nachtclub demonstreert en als een echte furie tekeer gaat. Met verbazing keek Derek ernaar en vroeg zich waarschijnlijk af wat hij in huis had gehaald. Redelijk onwaarschijnlijk.


Alles loopt echter in het honderd op het moment dat Derek tijdens een overzet met een kabelbaan de dieperik instort waarbij hij zwaargewond raakt. Gelukkig dat zijn GSM de vreselijke val op miraculeuze wijze overleeft. Na het afvoeren door een ziekenwagen, waar Ava vanzelfsprekend niet mee mag wegens verzekeringstoestanden, komt Ava tot de vaststelling dat haar echtgenoot nergens meer te bespeuren valt en blijkbaar in geen enkel hospitaal opgenomen werd. Kortom, Derek is dus plots verdwenen. En de kandidaat-verdachten staan aan te schuiven in een rijtje. De vlotte jongeman Manny (Ismael Cruz Cordova) die hun het eiland wil laten zien, de instructeur aan de kabelbaan, de lokale misdaadbaron Big Biz (Danny Trejo), de sceptische politiecommissaris Ramon Garza (Luis Guzman) en zelfs haar schoonvader zijn allemaal potentiële verdachten. En omdat Ava niet echt kan rekenen op begrip en georganiseerde medewerking om Derek terug te vinden en zelfs in hechtenis wordt genomen , beslist ze het heft in eigen handen te nemen en een persoonlijke zoektocht op te starten.


Dat hierbij de lichamen zich opstapelen naarmate ze vordert in dit onderzoek, is uiteindelijk datgene waar je op zit te wachten. Een schijnbaar kwetsbare vrouw die op redelijk hardhandige manier de vloer veegt met allerhande tuig. Het is echter in de meeste gevallen niet bijster origineel en subliem in beeld gebracht. De enige vechtscene die de moeite was om te bekijken is die in de nachtclub. De navolgende confrontaties zijn nogal saai tot lachwekkend ongeloofwaardig. Alleen Luis Guzman, ook iemand die een waslijst heeft van nietszeggende vertolkingen in allerhande films zoals o.a. in “We’re the Millers”, kon me echt overtuigen qua acteerwerk. Trejo’s enigste kwaliteit is het uitbeelden van een bad-ass wat met zijn uiterlijk niet zo moeilijk te verwezenlijken is. En Amaury Nolasco is iemand die, na zijn verschijnen in “Prison Break” en recent nog in “Animal”, nog steeds poogt om er uit te zien als een bad-ass, maar afgaande op de ontwikkelingen in het kleine dorpje op het einde er toch nog altijd blijft uitzien als een onschuldig watje.


De uiteindelijk onthulling van hoe het nu allemaal in elkaar zit, waarbij de dubbele bodem in de titel ook tot uiting komt, is van dusdanig laag niveau dat ik er bijna zeker van ben dat de scenaristen op dat punt meer tijd gespendeerd hebben in het zilte water dan aan de schrijftafel. Ben je iemand die er genoegen in schept om te zien hoe een fragiel uitziende deerne een bende beruchte,gespierd uitziende bullebakken in kreukels mept, dan kom je hier zeker aan je trekken. Het is echter raadzaam om voor het laatste kwartier een peppilletje in te nemen om dit hemeltergend slecht gedeelte te overleven.


Het Verdict 3/10
Links : IMDB , Moviemeter


In the Blood (2014) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.