The Well (2014)

 English HereKorte Inhoud
Het is al jaren geleden dat het voor het laatst regende. In een wereld die is veranderd in een dorre wildernis vecht de jonge Kendal in de vallei van Oregon om te overleven, terwijl gewapende bendes door de regio trekken. Als een hebzuchtige waterbaron de schaarse ondergrondse bronnen opeist, moet Kendal besluiten of ze gaat vluchten of gaat vechten voor de paar mensen die ze nog liefheeft.

Genre
: Actie/Thriller
Land : VS


Cast
:

Haley Lu Richardson : Kendal
Booboo Stewart : Dean
Max Charles : Alby

Regisseur : Thomas S. Hammock

Alternatieve titel : The Last Survivors

Mijn mening  

“There was a time when a man owned the land, he controlled the water.
But things are different.
The water's mine, so the land is mine.”


Het gevoel dat ik overhield na het bekijken van deze post-apocalyptische film was een onweerstaanbare drang naar drinken. Juist zoals in “Mad Max” heerst er een verzengende droogte. Het aardse leven is herleidt tot een overlevingsstrijd in een wereld waar er al meer dan 10 jaar geen druppel regen is gevallen en overlevenden dagelijks op zoek gaan naar kostbaar water. Zo ook de moedige en piepjonge Kendal (Haley Lu Richardson) die dagelijks op patrouille gaat om te zorgen voor een paar teugen water voor zichzelf en enkele overlevenden in de omgeving. Ook is ze op zoek naar een bepaald onderdeel dat nodig is om een defect vliegtuig startklaar te maken, zodanig dat zij en de zieke Dean (Booboo Stewart) kunnen ontsnappen uit de doodse en droge Oregon vallei.

 
Eerst enkele positieve bemerkingen over deze film. Het mistroostige, uitgedroogde landschap wordt echt schitterend weergegeven. De door zand bedolven halfvergane huizen en de eindeloze zinderende woestijn zorgen ervoor, zoals ik al eerder opmerkte, dat je zelf naar iets snakt om je dorst te lessen. Voor deze ellendige, desolate wereld werd de Mojave woestijn gebruikt als decor. Het isolement van de verspreid wonende resterende inwoners, is op een adequate manier in beeld gebracht. Meermaals deden de beelden me terugdenken aan oude Western films. Vervolgens zijn de acteerprestaties, met name die van de jeugdige Richardson, bewonderenswaardig te noemen. Een hele prestatie op die leeftijd en ze vertolkt de rol als beschermster en behoedster van de waterbron met verve. De rol van Booboo is beperkt, mede dankzij zijn lichamelijke beperking, waardoor zijn actieveld beperkt blijft tot de zolder. En de meest schattige rol is weggelegd voor Max Charles als Alby, een moedige kleine jongen die soms meer volwassen blijkt te zijn dan men in de eerste plaats dacht. En ondanks het gebrek aan actie en spanning, is de onderhuidse spanning voelbaar aanwezig.


Helaas waren er ook enkele negatieve punten. Ten eerste zijn de slechteriken niet bijster origineel te noemen. Vanzelfsprekend is er weer het religieus geëmmer dat erbij komt kijken. En als puntje bij paaltje komt, blijken ze ook niet bijster snugger te zijn als het op verdedigen aankomt. Op sommige momenten begon het ook redelijk eentonig te worden. Telkens maar weer het heen en weer geloop tussen de verschillende gebouwen en verlaten voertuigen, begon op een bepaald moment toch te irriteren. En dat fragiel meisje dat een samoerai zwaard hanteert, was ook niet bepaald een geloofwaardig moment.


Maar toch kon het me boeien en vond ik het, ondanks het geringe budget, aangenaam om naar te kijken. De uitzichtloze situatie waarin de enkelingen zich bevinden en het krankzinnige plan van Carson om de heerschappij te verwerven over al het aanwezige water zodanig dat zijn dochter Brooke erfgename is van een imperium, zorgt voor een zenuwslopend kat-en-muis spel. “The Well” is zo’n typische low-budget film die er toch in slaagt andere gelijkaardige films te overstijgen door het juiste gebruik van beperkte middelen, zijn authenticiteit en degelijk acteerwerk.


My rating 6/10
Links : IMDB
, Moviemeter

The Last Survivors (2014) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.