The Dinosaur Project (2012)

 English Here
Korte Inhoud
Een Brits expeditieteam samengesteld door beroemde ontdekkingsreiziger Jonathan Marchant, zijn assistent, een dokter en een TV-ploeg , trekken door Congo om bewijsmateriaal te vinden over een dinosaurus. Een lokale gids en een helikopterpiloot sluiten zich aan en samen begeven ze zich in de jungle. Tijdens de helikoptervlucht ontdekken ze de zoon van Jonathan terug als verstekeling. Algauw wordt de helikopter aangevallen door vliegende creaturen en crashen ze neer in de jungle.

Genre : Avontuur/SF
Land
: UK


Cast :
Richard Dillane : Jonathan Marchant
Matt Kane : Luke Marchant
Peter Brooke : Charlie Rutherford
Aasif Mandvi : Mr Chetty

Regisseur :
Sid Bennett

Mijn mening
 
Dino's Candid Camera

Found-footage-movies ... ik zal er nooit grote fan van worden. Dat heen en weer wiebelend beeld de hele tijd. Het onscherp beeld dat naar scherp gaat om de illusie te scheppen dat er iemand effectief aan dat ding ligt te prutsen. Het te pas en te onpas uitbliepen en terug aanbliepen van de camera. Het laatste kwam veelvuldig voor in deze film.


Buiten dat was de film nu ook niet zo verbijsterend slecht (Niet zoals "Dinoshark" die ik nog maar pas heb gezien). Bij momenten vond ik de dinosauriërs overtuigend en schitterend in beeld gebracht. Zeker het moment waarop de drie kleine Ceratosaurussen lagen te plonzen in het water en olijk water gingen rondspuwen. Persoonlijk een sterk filmmoment in deze film.


De acteerprestaties daarentegen waren soms lachwekkend en verschrikkelijk amateuristisch. Sommige zaken waren ongeloofwaardig en te belachelijk voor woorden. Smarties voederen aan een Cerataurus ... kom aan zeg. En dan wordt het bijna een schoothondje dat ook nog eens het verstand heeft om je te beschermen met zijn stinkend speeksel zodat de enge grote pappie en mammie je niks doen .... hehehehe. Natuurlijk moest de op drift geraakte boot toevallig door de stroom in die grot worden gezogen. En een satelliettelefoon repareren met een tangetje al lopend midden in de rimboe ... geef die jonge gast een Nobelprijs.


Een tussendoortje met andere woorden ... maar verre van een "Jurasic Park" en volgens geruchten geraakt het nog niet aan de enkels van "The Blair Witch Project". Spijtig genoeg verdween Natasha Loring al snel uit het beeld , want die zag er wel appetijtelijk uit in haar tropenpakje. En dat dachten die dino's ook plots : "Njammie mals vlees ...."


Het verdict 3/10
Links : IMDB , Moviemeter

 The Dinosaur Project (2012) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten