Godzilla (2014)

English Here ...

Genre
: Actie/SF
Land : VS

Cast
:
Aaron Taylor-Johnson : Ford Brody
Bryan Cranston : Joe Brody
Elizabeth Olsen : Elle Brody

Regisseur
: Gareth Edwards

Korte Inhoud

In 1999 werd de kerncentrale Janjira op mysterieuze wijze vernietigd met veel slachtoffers tot gevolg waaronder supervisor Joe Brody's collega en vrouw, Sandra. Jaren later moet Joe's zoon, Ford, een US Navy explosieven expert, naar Japan om zijn vader, die nog steeds obsessief op zoek is naar de waarheid te helpen. Daarbij ontdekken ze de oorzaak van de ramp. Ze zijn dan ook getuige van het ontwaken van een vreselijke bedreiging voor de hele mensheid.


Mijn mening

“Nature has an order. A power to restore balance. I believe he is that power.”

Dit was nu eens een film waar ik echt naar uitkeek. Het kon niet anders dan een mega-film worden die zonder problemen de versie van 1998 zou overstijgen. “Godzilla” uit 1998 was voor mij een beetje een tegenvaller met een bordkartonnen monster, vreselijk humorloze vertolkingen en een “Jurassic Park”-achtig einde. Met de huidige technologie moet het toch mogelijk zijn om van deze nieuwe “Godzilla” een grandioos spektakel te maken op visueel gebied. Wat een vreselijke ontgoocheling werd het dan toch uiteindelijk.

Het eerste dat door mijn hoofd flitste was dat ze evengoed de titel “Little bit of Godzilla” hadden kunnen gebruiken. Het monster der monsters is hooguit 15 minuten volwaardig te zien. Ik heb hier en daar al argumenten van Godzilla-hardcore-liefhebbers gelezen dat men trouw gebleven is aan de originele Godzilla films en dat dit bijdraagt tot de opbouw van spanning. Ik hoop dat ze dit niet gaan veralgemeniseren en dat toekomstige films ook gebruik maken van deze techniek. Stel je voor : de nieuwe Tarzan waarbij je anderhalf uur ligt te turen naar de lotgevallen van Cheetah en Tarzan uiteindelijk de laatste 10 minuten komt opdraven om de boel te redden. Of Spiderman die de laatste 10 minuten de slechterik, die al de hele film amok maakt in een Amerikaanse grootstad, komt opruimen. Stel je “Jaws” voor ! Na anderhalf uur zijn vin door het zeewater te zien snijden, verschijnt hij tenslotte op het einde, om dan opgeblazen te worden. Spannend ? Het is eerder een “Sinterklaas”-spanning zoals de kinderen dat ervaren. Voor hun is het ook wachten tot die imaginaire figuur eindelijk terug in het land verschijnt.

My rating 4.5/10
Links : IMDB , Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen