Coldwater (2013)

English Here ...

Genre : Drama
/Thriller
Land : VS
   
Cast
:

P.J. Boudousque : Brad Lunders
James C. Burns : Colonel Frank Reichert
Chris Petrovski : Gabriel Nunez

Regisseur : Vincent Grashaw


Korte Inhoud
Brad Lunders is een tiener die midden in nacht op gewelddadige wijze wordt weggenomen bij zijn ouders en naar een hervormingsfaciliteit in de wildernis wordt gebracht. Er is geen contact met de buitenwereld en de gepensioneerde kolonel die de leiding heeft is trots op het feit dat hij de gevangenen mentaal weet te breken om hun gedrag te corrigeren. Wanneer de omstandigheden duidelijk worden die geleid hebben tot de komst van Brad, beginnen onvoorziene omstandigheden de faciliteit op te breken.


Mijn mening

“Welcome to paradise boys. This is Coldwater.
I am Colonel Frank Reichert, United States Marine Corps, retired.
You can call me Colonel. You can call me sir. It's up to you. The choice is yours.
Life here, gentlemen, is very simple.
Let's not bullshit each other. You're here because you fucked up.
We're here to fix that. So, you show me that you have a willingness and desire to change.
Simple as that.”

“Coldwater” evolueerde naar een toch wel indrukwekkende en snoeihard drama waarbij het bestaan van zogenaamde heropvoedingskampen in de VS aan de kaak worden gesteld. De film is niet gebaseerd op effectief waargebeurde feiten (veronderstel ik toch), maar zou een schets zijn van hoe het er aan toegaat in zulke tuchtkampen die effectief daar bestaan en waarbij de getoonde praktijken dagelijkse kost zijn. Het zijn dus eerder strafkampen waarbij men eerder vernedering als maatstaf heeft in plaats van heropvoeding. Het beoogde doel is het bijsturen van jongeren die daar belanden, met als enige doelstelling ze terug op het juiste pad te krijgen voordat ze effectieve celstraffen riskeren (maar het zijn eerder psychologische martelingen). De jongeren worden naar daar gestuurd op aandringen van de ouders om ze zogezegd te begeleiden naar een beter en gecontroleerd leven zonder misdaad. Maar ik vrees dat er ook wel jongeren terechtkomen omdat de ouders er geen tijd voor hebben of zelf hun eigen leven terug willen oppikken zonder een tegenstribbelend en rebellerend kind. Getuige hiervan het snotterend dikkerdje dat als groentje arriveert en daar geplaatst werd omdat hij slechte cijfers op school haalt en een keer spijbelde.
Het verdict 6/10 
Links : IMDB, Moviemeter 


Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen