Acts of violence (2018)

 English HereKorte Inhoud 

De verloofde van Roman wordt ontvoerd door een stel mensenhandelaars. Samen met zijn broers, een stel voormalige militairen, willen ze haar opsporen voor het te laat is. Tijdens hun missie ontmoet Roman Avery, een politieagent die onderzoek doet naar mensenhandel en ook de corrupte bureaucratie, die kwade bedoelingen heeft, bestrijdt.

Genre : Action
Land : VS/UK


Cast : 
Bruce Willis : James Avery
Cole hauser : Deklan
Shawn Ashmore : Brandon
Ashton Holmes : Roman


Regisseur :
Brett Donowho

Mijn mening 
 
“Mia, you shouldn't have done that!
You have no idea who they are!”


Acts of violence” is niets meer dan een domme, saaie en totaal ongeloofwaardige misdaadfilm waarbij serieuze onderwerpen zoals PTSD en verfoeilijke mensenhandel worden gehanteerd als fait divers. Naast de hersenloze inhoud, waar ik me constant over ergerde, kan je voor de zoveelste keer de teloorgang van een voormalig actieheld aanschouwen. Bruce Willis slaagt erin om de één na de andere minderwaardige, nietszeggende B-film uit te kiezen. Ik vrees dat voor hem deze films alleen moeten voldoen aan één voorwaarde. En dat is dat hij niet langer dan een paar dagen moet opdagen op de set om zijn rol in te blikken. Ook hier is zijn aanwezigheid op het scherm beperkt tot een luttele tien minuten.


De reden voor de uitbarsting van buitensporig geweld, is de ontvoering van Mia (Melissa Bolona) die tijdens haar vrijgezellenavond een iets te grote mond opzet tegen een koppel als hooligans uitziende vechtersbazen. Ze had zich beter gedeisd gehouden, want deze twee heethoofden ontvoeren niet gewillige meisjes om ze keurig af te leveren aan hun wreedaardige bendeleider Max Livingstone (Mike Epps), die zijn dagelijkse kost verdient met het exploiteren van onschuldige meisjes en het verhandelen van drugs. Een drugs waarin een specifiek kalmerend middel werd verwerkt. Een middel dat gebruikt wordt om olifanten te verdoven. In realiteit is dit ook een plaag aan het worden en een moeilijke uitdaging in de mondiale opioïde-epidemie. 

Waar deze bende geen rekening mee hield, zijn de gebroeders MacGregor. En dan vooral de altijd-in-gevechtsmodus-verkerende Deklan (Cole Hauser) en zijn broer Brandon (Shawn Ashmore). Beide zijn ex-militairen en hebben volgens mij al heel wat ervaring opgedaan bij buitenlandse missies. Vooral Deklan draagt daar nog de gevolgen van en is een wandelende tijdbom met een kort lontje. De benjamin van het hele gezelschap is Roman (Ashton Holmes), wiens militaristische kennis op een recordtempo wordt bijgeschaafd. Ik vraag me trouwens af of het normaal is dat ex-militairen beschikken over een wapenarsenaal van die omvang dat ze er een kleine eenmansoorlog mee kunnen opstarten.


Bruce Willis is de gefrustreerde politierechercheur James Avery die na al die jaren er nog steeds niet in geslaagd is om hard bewijsmateriaal te verzamelen om de crimineel Max voor enkele jaren achter de tralies te draaien. Of wordt zijn onderzoek van hogerhand tegengewerkt? Geen flauw idee. Maar niet getreurd James, de broertjes MacGregor slagen er wonderwel in om op heel kort tijd het meeste te achterhalen. Hoe de bende te werk gaat. Waar ze meestal toeslaan. En dat diegenen die trachten te ontsnappen, eindigen op de bodem van een meer. Ze mogen dan ook rekenen op de goodwill van James die de drie geen strobreed in de weg legt zodanig dat ze als regelrechte wrekers de bende kunnen aanpakken en die als rasechte G.I. Joe’s hun stupide tegenstanders neermaaien.


Grootste pluspunt is de korte speelduur. Deze tijdverspilling neemt nog geen anderhalf uur in beslag. Al vele keren keek ik met spijt naar de aftiteling van een film. Bij “Acts of Violence” slaakte ik een zucht van verlichting. En om eerlijk te zijn had ik al op het einde moeite om me de openingsscene voor de geest te halen. Geloof me vrij. Je zal niks missen als je deze waardeloze film niet kijkt.


Het Verdict 2/10
Links : IMDB, Moviemeter

Acts of Violence (2018) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten