Runner Runner (2013)

 English HereKorte Inhoud

Richie , een Princeton student, verliest al zijn geld via een online goksite. Hij denkt dat er vals gespeeld werd en vliegt naar Costa Rica om de eigenaar van deze website, Ivan Block, hiermee te confronteren. Hij laat zich verleiden tot een goed betalende job bij Block totdat hij de waarheid begint te ontdekken hoe het eigenlijk wel allemaal in elkaar zit. Wanneer een FBI-agent Ivan probeert te arresteren door Richie voor zijn kar te spannen, bereikt hun relatie het kookpunt.
Genre : Misdaad/Thriller
Land : USA

Cast :
Justin Timberlake : Richie Furst
Ben Affleck : Ivan Block
Gemma Arterton : Rebecca Shafran

Regisseur :
Brad Furman

Mijn mening


"That little voice in the back of your head right now, it's not conscience, it's fear."

Buiten het feit dat "Runner runner" een pokerterm is en je Justin Timberlake een nachtje online ziet pokeren, zal je voor de rest niet meer echt iets zien wat in de verste verte iets te maken heeft met een pokerspel. Verwacht je dus niet aan een film als "Rounders". "Runner Runner" gaat over het beheren van een online goksite op het internet, de immense hoeveelheid geld dat door de website eigenaars verdiend wordt en het feit dat er op wereldwijde schaal gefraudeerd wordt en gokkers hun geld wordt afgetroggeld. "Everybody gambles !" is het eerste wat Richie Furst (Justin Timberlake) zegt in deze film. Of het nu op een goksite is of in aandelen, met echt geld of met nepgeld ergens op een online spelletjes site. Het gokken is ingeburgerd in ons dagdagelijkse leven.


Deze film is geen hoogstaand werkstuk. Het is redelijk voorspelbaar en zit vol met onvolmaaktheden in het script. Het enige positieve vond ik de 2 hoofdrolspelers Ben Affleck en Justin Timberlake. Ben Affleck is geknipt voor zo'n rol als knappe,gewiekste en eigenlijk niet ongevaarlijke witteboordencrimineel die op een koele berekende manier iedereen bedriegt en iets voorliegt. In ieder geval beter als in "Daredevil" waar hij wel een echt zielige vertolking gaf. Hij ziet er wel supercool uit maar nog niet in die mate om een echte Superheld te spelen.


Justin Timberlake is niet om te zeggen een top-acteur, maar zo slecht doet hij het nu ook weer niet. In "In Time" vond ik hem maar matig spelen. Maar in "Trouble with the Curve" leverde hij een puike prestatie. In deze film speelde hij op overtuigende manier een nogal intelligente universiteitsstudent die in het verleden ook al zijn pluimen verdiend heeft in Wall Street. Spijtig genoeg heeft hij die pluimen daar verloren (ook op een niet zo'n nette manier blijkbaar) waardoor hij zijn studiegeld probeert te verzilveren op de goksite waarvan hij een "Affiliate" is m.a.w. hij zorgt dus voor de klanten op die site. Maar normaal gezien zou hij toch moeten weten dat dit nu echt de slechtste oplossing is. Gelukkig dat hij nog iets heeft overgelaten om een ticket te kunnen boeken naar Costa Rica. Ook zo iets ongeloofwaardig. Ten eerste niemand zou het in zijn hoofd halen om af te reizen naar een exotisch land om de eigenaar van een gokcircuit te confronteren met zijn verlies. Ten tweede zal die persoon nooit van zijn leven overstag gaan voor zo een nietig persoontje, en alvast niet met een paar statistische gegevens waaruit blijkt dat het patroon van een bepaalde speler afwijkt van een normaal gokgedrag. En ten derde : als die persoon dan toch toegeeft dat er iets misliep en naderhand zelfs een zeer lucratieve job zou aanbieden, dan zou ik toch tweemaal in mijn haren krabben en dit iet of wat verdacht vinden. Het feit is wel dat als zo'n nieuws zou uitlekken op het internet, de bewuste website gerust zijn boeken kan sluiten. Dat zijn dan een paar twijfelachtigheden in deze film, volgens mijn mening.


Gemma Arterton speelt dan weer een domme nietszeggende rol in deze film, waar ze uitsluitend haar beeldschone zelve mag spelen. Haar make-up,kapsel en vrouwelijke vormen zijn het enigste waar je bewonderend naar kan kijken.


"Runner Runner" is dus een middelmatig misdaadfilmpje met weinig thrills op een mooi uitziende exotische locatie en een goede cast zowel in vertolking als qua uiterlijk. Een niet vervelend tussendoortje waar je je over een week niet meer van kan herinneren hoe het nu juist in elkaar zat.


Het verdict 6 /10
Links : IMDB , Moviemeter


Runner Runner (2013) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.