Honour (2014)

English Here ...

Genre
: Thriller
Land : UK
 
Cast
:
Aiysha Hart : Mona
Paddy Considine
Faraz Ayub : Kasim


Regisseur
: Shan Khan

Korte Inhoud

Mona is een jonge Britse moslima die op de vlucht is voor haar familie nadat deze ontdekt heeft dat ze van plan was om met haar Punjabi-vriend weg te vluchten. Haar moeder en haar oudere broer willen koste wat het kost de eer van de familie hoog houden; ze roepen de hulp in van een premiejager om haar op te sporen.


Mijn opinie

“Two people love each other, why can't people be happy for them?
He's Punjabi, Mona.
He's Muslim, Adel.
Yeah, but that ain't how it works.”


Zo af en toe kom je een film tegen met een zelden gebruikt (of misbruikt) onderwerp. Geen buitenaardse wezentjes die alweer het voortbestaan van het mensdom in gevaar brengt. Geen zoveelste jeugdverhaal over een post-apocalyptische wereld met hero├»sche held als bevrijder. Geen platte humor in een sullige komedie met overstresste strebers. Geen doorsnee actieverhaal met stoere spierbundels of een horror met de zoveelste kwade geest die door gebruik te maken van middeleeuwse rituelen teruggedreven wordt naar de plaats van verderf waar het vandaan kwam. “Honour” handelt over eremoord.

Get it on Amazon ...Ondanks onze moderne maatschappij is dit oeroud conservatief gebruik nog steeds van toepassing in sommige culturen. Vooral in de islamitische gemeenschappen durft men wel eens naar dit gebruik teruggrijpen. Meestal worden vooral die personen geviseerd die een familie tot schande hebben gemaakt en worden deze waanzinsdaden gerechtvaardigd door bepaalde wetten van de islam. Raar maar waar in sommige landen gaan de meeste daders vrijuit zoals bijvoorbeeld in Pakistan. Een verwerpelijke gedachte dat er daar nog jaarlijks honderden vrouwen worden vermoord doordat ze de familie-eer hebben geschonden. En dat is dan ook het uitgangspunt voor deze film.
Het verdict 5/10
Links : IMDB, Moviemeter  

  
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen