Momentum (2015)

 English Here
Korte Inhoud
Alex Faraday, een knappe en meedogenloze femme fatale, pleegt met een stel handlangers een grote misdaad. Het gaat echter niet helemaal volgens plan. Alex is getuige van de brute moord op een van haar handlangers door een zeer gespecialiseerd internationaal syndicaat dat op zoek is naar een sleutel. Als Alex probeert te ontsnappen wordt ze gezien door de heer Washington, de knappe, kille en meedogenloze leider van het syndicaat. Vanaf dat moment moet Alex vechten voor haar leven.

Genre
: Actie
Land : Zuid Afrika/VS

Cast
:

Olga Kurylenko : Alex Farraday
James Purefoy : Mr. Washington
Morgan Freeman :Senator

Regisseur : Stephen S. Campenelli

My Opinion  


“Nobody saw your face and I shot that dumb prick. So if I get popped, I go down for the job and a murder.”

https://www.amazon.com/gp/product/B00XOXC2ZG/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B00XOXC2ZG&linkCode=as2&tag=moviefreak0d-20&linkId=466249853429756c7e6ec54b6452ebe6Momentum” is een wervelende, actierijke misdaadfilm, voorzien van politiek gekonkelfoes en een professionele, vrouwelijk vechtmachine die al haar tegenstanders hardhandig aanpakt. Dit is weeral de zoveelste actiefilm die spectaculair overkomt maar waar je je na een tijdje niks meer van herinnert. Dat men er in geslaagd is om Morgan Freeman te strikken voor een onbeduidende rol , zorgde er niet voor dat dit een magistrale of gedenkwaardige film werd. Zijn bijdrage stelt totaal niets voor. Hopelijk verzeilt Freeman niet in het Willis-Cage straatje. Dat zou een spijtige zaak zijn voor zo’n talentvol acteur.


Alex (Olga Kurylenko) is een dievegge die samen met haar kompanen een bankoverval pleegt in Zuid-Afrika (en dit in “Tron”-achtige, futuristische kostuums). Deze overval eindigt op een fiasco nadat één van de bendeleden door het lint gaat, vermoord wordt en Alex haar identiteit bekend raakt. Wat ze niet wisten is dat er tussen de buitgemaakte diamanten ook een USB-stick zat, dat redelijk waardevol is voor een Amerikaanse, corrupte senator (Morgan Freeman). Die stuurt dan ook een resem huurmoordenaars, onder leiding van Mr. Washington (James Purefoy), die iedereen die niet wil meewerken aan hun zoektocht, onbewogen liquideert.


’t Is een no-nonsense film met een reeks goed gechoreografeerde scenes die elkaar opvolgen in sneltreinvaart. Een vermakelijke film met een vrouwelijke actieheld in de hoofdrol waar je met een verstand-op-nul naar moet kijken vanwege het gebrek aan enige logica (de achteruitrijdende wagen in de parkeergarage was compleet belachelijk). Het einde voelt onbevredigend aan en is duidelijk een aanzet tot een vervolg, wat er hoogstwaarschijnlijk niet gaat komen want echt succesvol was deze film niet. Echt memorabel is het dus niet. Het enige wat ik me nog levendig kan herinneren is dat Kurylenko gezegend is met een hemels uitziend achterwerk dat dan ook meermaals prominent in beeld komt. Haar gelaatsuitdrukking daarentegen is bijna identiek aan haar parmantige prachtbipsen. Namelijk onbewogen strak. De enige die zich echt zichtbaar vermaakt heeft in deze film is Purefroy. Zijn vertolking als de bikkelharde, koelbloedige Mr. Washington die tijdens ijskoude liquidaties nog de tijd vindt om een grappige opmerking te maken, is bij momenten (Euh ja) best wel schitterend gedaan. Ook de interactie tussen de twee tegenstanders is soms boeiend.


Als je dus eens zin hebt in een razendsnelle, zinderende actiefilm, dan kan “Momentum” wel voor kortstondig vertier zorgen. Het zit propvol vechtsequenties, achtervolgingen en een waaier van rondvliegende kogels waarbij Kurylenko haar atletisch gebouwd lichaam in alle bochten wringt. Een oppervlakkige film goed om een regenachtige dag door te komen.


Het Verdict 4/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Momentum (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten