Rampage (2018)

 English HereKorte Inhoud 
'Rampage' draait om een heroïsche primatoloog wiens beste vriend een zeldzame albino silverback gorilla is genaamd George. Maar wanneer een experimenteel serum verkeerd uitpakt beginnen George en andere wezens enorm te groeien, erop uit om alles om hen heen te vernietigen... Davis Okoye gaat er samen met een genetische wetenschapper achteraan om hen te stoppen.

Genre : Avontuur/SF
Land : VS


Cast : 
Dwayne Johnson : Davis Okoye
Naomie Harris : Dr. Kate Caldwell
Jeffrey Dean Morgan : Harvey Russell


Regisseur :
Brad Peyton

Mijn mening 
 
Like my grandpappy always said: us assholes gotta stick together.

Een obscuur bedrijf dat experimenten uitvoert met betrekking tot genetische manipulatie op dieren aan boord van een ruimtestation, moet tot zijn afgrijzen te horen krijgen dat er iets vreselijks misgelopen is. Vervolgens zie je één van de vrouwelijke bemanningsleden, die zich met behulp van een noodcapsule kan redden, terwijl een vreselijk gemuteerde rat achter haar aanzit. En ja hoor. Ze slaagt erin om een reeks monsters van het genetisch materiaal met zich mee te zeulen. Tot de noodcapsule ontploft en de stalen terechtkomen op de aarde. Het gevolg is een trio willekeurige dieren die de stalen per toeval tegen het lijf lopen en een vieze, groene walm opsnuiven. En dat is waar de ellende mee begint. Het resultaat is dat Chicago tot puin wordt herleidt door de drie samenwerkende reuzenmonsters. Opgehitst door het leger en gek wordend van een radiosignaal dat het obscure bedrijf uitzend om het genetisch materiaal te bemachtigen, laten de drie primaten een spoor van vernieling achter zich.


Het klinkt allemaal redelijk bizar en belachelijk. “Rampage” is dan ook niet serieus bedoeld en dien je ook te bekijken met je verstand op nul. Maar jongens, was dit toch genieten zo gauw de hel losbreekt. Zo af en toe hou ik er wel van om zo’n pulpfilm te bekijken. Je kan het best zien als een mengsel van “San Andreas” met “Godzilla” en een King Kong film. En wie kan je het beste vragen om voor zulk een film de hoofdrol voor zijn rekening te nemen? Inderdaad, Dwayne Johnson. Niet bepaald een acteur die geassocieerd wordt met hoogstaande films. Maar sinds “Jumanji: Welcome to the Jungle” apprecieer ik deze vent en besef ik dat hij meer kwaliteiten heeft dan alleen maar opgepompte biceps en een indrukwekkende borstkast. Misschien is het acteren bij momenten vreselijk overdreven en gevuld met flauwe humor. Maar ik geef toe dat het een plezier is de man aan het werk te zien. Het enthousiasme en zijn inlevingsvermogen is fenomenaal.


Diegene die echter de show steelt de gehele film is de albino aap George. Deze computercreatie charmeert je van meet af aan en staat garant voor enkele grappige momenten. Dat het een berggorilla is die gebarentaal onder de knie heeft en een apart gevoel voor humor heeft, is een gegeven dat perfect past bij de rest van de film. Pure nonsens en klinkklare onzin verpakt in een destructief en actierijk geheel. De nevenpersonages stonden al in zijn schaduw. Maar naarmate deze agressieve brulaap in gestalte toeneemt en verpletterend rondom zich heen begint te rammen, zijn de nevenpersonages nog nietiger. De clash tussen deze flink uit de kluiten gewassen George en de gemuteerde alligator is een lust voor het oog. Het deed me nostalgisch terugdenken aan die oude monsterfilm “King Kong vs. Godzilla”. Een clash tussen twee titanen waarbij in de stad Chicago, die dienst doet als strijdtoneel, een redelijke ravage wordt aangericht.


Rampage” is niet meer dan een buitensporige rampenfilm vol spektakel en soms toch wel genietbare humor. De film is overladen met onwaarschijnlijkheden, waar je na een tijd niet meer op let daar je vanzelf in een nonsense-mood terechtkomt. Ik snap nog altijd niet waarom deze multinational de genetisch experimenten niet op een afgelegen faciliteit met zware bewaking lieten uitvoeren. En waarom die reusachtig, allesvernietigende wezens naar je toe lokken? Als een arsenaal raketten van het leger nog niet eens een schrammetje veroorzaken, hoe zouden zij dan aan dat genetisch materiaal geraken? Maar nogmaals, laat dat aan je voorbijgaan zodanig dat je volop kan genieten van deze blockbuster vol grafische tovenarij en spektakel. ’t Is zeker de moeite.


Het Verdict 7/10
Links : IMDB, Moviemeter

Rampage (2018) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten