The Hurricane Heist (2018)

 English HereKorte Inhoud 
Een team van jonge hackers infiltreert in een Amerikaanse overheidsfaciliteit dat geld vernietigt met het plan om $600 miljoen in contanten te stelen. Op dat moment komt er een rampzalige categorie 5-orkaan - de ergste storm ooit geregistreerd in de Verenigde Staten - aan de grond. De twee enige overgebleven personen, de meteoroloog Will en de bewaker Casey, moeten de verschrikkelijke storm zien te overleven, Wills broer Breeze zien te redden en voorkomen dat de dieven er met de buit vandoor gaan.

Genre : Actie/Misdaad
Land : VS


Cast : 
Toby Kebbell : Will
Maggie Grace : Casey
Ryan Kwanten : Breeze

Regisseur :
Rob Cohen

Mijn mening 
 
“You're underestimating her.
I can smell it.”


Soms vraagt een mens zich af, hoe het in godsnaam mogelijk is dat men zo’n flauwekul als “Hurricane Heist” kan maken. Het is een soort “American Heist” vermengd met “Into the Storm”. Eigenlijk heeft deze rampenfilm (op alle vlakken een ramp trouwens) iets weg van “Den of Thieves”. Hier is het ook een bende criminelen die het lumineus idee krijgen om geld te stelen dat gedoemd is om door de papierversnipperaar te gaan. Geld dat uit roulatie wordt genomen en zogezegd niet meer bestaat. Alleen hoopten de snuggere bankovervallers dat de autoriteiten zouden denken dat het gestolen geld, dat opeen geperst ligt in drie joekels van vrachtwagens, dankzij een aanstormende orkaan (categorie 5) gaan vliegen is. De buit bedraagt zo’n slordige 600 miljoen dollar. De makers hadden ook beter hun budget voor deze film verhoogd met een paar miljoen om het rammelende script, falende acteurs en belabberde speciale effecten een beetje op te krikken. Want dat was op bepaald vlak toch wel echt een ramp.


Je wordt dus niet omvergeblazen door “The Hurricane Heist”. Nochtans is het begin nog veelbelovend. Een flashback waarin de jonge Will en Breeze proberen te ontsnappen aan een andere indrukwekkende orkaan, samen met hun vader. Een ondoordachte en stupide beslissing van hun vader zorgt ervoor dat de jongens met lede ogen moeten zien hoe hun vader door een rondslingerende silo wordt platgewalst. Geloof me vrij. Er passeren nog meer stompzinnigheden in deze film. Deze desastreuze gebeurtenis beïnvloedt enigermate het leven van de beide jongens. Will (TobyKong/KobaKebbell) groeit uit tot een ervaren en deskundige meteoroloog, die na al die jaren nog altijd op zoek is naar de oorzaak van deze fenomenen. En natuurlijk naar een oplossing om ze te voorkomen. Waarschijnlijk een soort Freudiaanse reactie om na al die jaren zijn vader nog te redden. Breeze (Ryan Kwanten) is compleet het tegenovergestelde. Een fatalistisch flierefluiter met een je-mon-fou houding. Waarschijnlijk tracht hij het gebeuren te verdringen op deze manier.


Will had bij de planners van de overval in de leer moeten gaan, want blijkbaar zijn zij wel ingewijden in de geheimen van het ontstaan van orkanen. Je moet toch wel al een Nobelprijswinnaar zijn om weken op voorhand te weten dat er in de buurt van een U.S. Treasury facility een orkaan van categorie 5 zal opdagen. En ook dat het oog van die orkaan deze plek zal doorkruisen, wisten ze exact te bepalen. De timing is ook noodzakelijk zodanig dat ze op het juiste tijdstip de papierversnipperaars konden hacken (al ooit gehoord van papierversnipperaars die met het internet geconnecteerd zijn?) en uitschakelen, zodanig dat het papiergeld zich opstapelde voor een tijdje. Wat volgt is een “Die Hard”-achtige reddingsoperatie waarbij de meteoroloog Will de rol van ridder op het witte paard op zich neemt en de bevallige, vrouwelijke bewakingsagente Casey (MaggieAftermathGrace) helpt bij het dwarsbomen van de schurken hun inventief opgezet plan.


De bende staat onder leiding van de zelfzekere Perkins (Ralph Ineson). De meest humane bankovervaller die ik ooit heb mogen bewonderen in een film. Deze schurk wil niet dat de overval eindigt in bloedvergieten, dus wordt iedereen uitgeschakeld met één of ander olifantenverdovingsproduct. Tevens is hij voorzien van een uitzonderlijk diepe stem waar de zanger van The Crash Test Dummies jaloers op zou zijn. Waar deze bende geen rekening mee gehouden heeft, is het feit dat orkaan Tammy over een rechtvaardigheidsgevoel beschikt en telkens het eerlijke trio bevoordeeld. De bankovervallers vallen ten prooi aan de ongure natuurelementen en moeten zich overal aan vastklampen. Terwijl auto’s als veertjes worden bijeengeveegd door de orkaan, blijven onze helden rustig toekijken met een perfect uitziend kapsel. De wieldoppen die Will gebruikt als projectiel, kwakken niet plat op zijn eigen smoelwerk, maar worden accuraat om het hoekje meegenomen door de krachtige orkaan. Goed opletten bij het tafereel in een warenhuis waar het dak afgerukt wordt en onze helden aan een kabel het luchtruim in gekatapulteerd worden, om dan naderhand als engeltjes aan een touw zachtjes neder te dalen. Ik moet zeker niet vertellen dat het voor “The bad guys” veel slechter afloopt.
Hurricane heist” gaat dan misschien wel over een orkaan van categorie 5. De film zelf is niet meer dan een zwak laag drukgebied. Het ziet er misschien wel allemaal actierijk en wervelend (hoe kan het anders) uit. En misschien is het een film waar de grens van geloofwaardigheid wel overschreden mag worden. Maar men moet nu ook weer niet overdrijven. Om eerlijk te zijn vermoedde ik al dat dit een ramp van een film zou worden. Het moment dat er zich een doodskop vertoonde in de zwarte onweerswolken (iets gelijkaardigs als in “The Mummy”), vreesde ik er al voor. “Hurricane Heist” gaat inderdaad over een overval tijdens een orkaan. Maar “The perfect hurricane heist” is het verre van.Het Verdict 3/10
Links : IMDB, Moviemeter

The Hurricane Heist (2018) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.