Tales of Halloween (2015)

 English HereKorte Inhoud
Tien verhalen worden samengeweven door hun gemeenschappelijke thema, de nacht van Halloween in een Amerikaanse buitenwijk, waar geesten, dwergen, vreemdelingen en moordenaars voor een nacht verschijnen om nietsvermoedende bewoners te terroriseren.

Genre
: Horror
Land : VS

Cast
:

Booboo Stewart : Isaac
Cerena Vincent : Ellen Bishop
Barry Bostwick : Mr. Abbadon
and many more .....

Regisseurs : Darren Lynn Bousman, Dave Parker, Axelle Carolyn .......

My opinion   “Attention, all you trick-or-treaters, it's time to get your ghoul on, for tonight is All Hallow's Eve, my favorite time of the year. Our little town really comes alive on October 31st, when witches and devils, imps and monsters roam our town. As the holiday activities begin, the streets are filled with all kinds of creatures of the night. Some wear masks to disguise their dark intentions, while others choose to hide in plain sight. So warning to those of you collecting your treats and filling your bellies. Keep your wits about you and don’t forget to check your candy.”
 
Ik dacht met Halloween traditioneel nog eens een leuke Horror te kijken. De titel paste al perfect hierbij en ook de cover leek overtuigend genoeg. Spijtig genoeg was het verre van angstaanjagend of griezelig. Een opeenvolging van korte griezelverhaaltjes die allemaal als onderwerp Halloween hadden. Uiteindelijk bleken het allemaal redelijk onschuldige verhaaltjes. Misschien kunnen ze wel dienen als voorleesmateriaal. Liefst dan aan een bende kinderen die je al de stuipen op het lijf jaagt als je je stem verheft. Het enige effect dat het op mij had, was dat ik naar het einde toe snakte naar de aftiteling. Halloween kwam me de strot uit na het vijfde filmpje.Het is een film naar het evenbeeld van “Tales from the crypt”. Een anthologieserie gebaseerd op de gelijknamige stripserie die in de jaren 90 laat op de avond te volgen was op televisie. Een serie die bestond uit een wekelijks kort horrorverhaal dat verteld werd door de cryptkeeper. Alleen werd de cryptkeeper vervangen door een lokale radio dj (Adrienne CreepshowBarbeau) die met een spookachtige stem de 10 korte filmpjes voorziet van een bindtekst.

 
Zoals te verwachten was, is het niveau van deze verhalen afwisselend hoog en (spijtig genoeg over het algemeen) bedroevend laag. Ben je een liefhebber van cameo’s (gastoptredens), dan is deze film zeker een aanrader, want die zijn er genoeg. Zo passeren onder andere John Landis, Greg Grunberg, John Savage, Booboo Stewart en Kristina Klebe. Blijkbaar verscheen zelfs de legendarische John Carpenter ergens, naar ik gelezen heb, maar dat is me ontgaan. Hoop je op crepy en rillingen bezorgde horrorverhaaltjes, dan kom je echter van een koude kermis thuis. Het is eerder allemaal ludiek en ronduit komisch te noemen.

 
De voor mij meest geslaagde kortverhalen waren “Friday the 13st” (een komisch slasher verhaal), “Trick” (een doorsnee verhaal met een subtiele twist) en “Sweet tooth” (typisch Halloween verhaal met een poging om er goor uit te zien). Maar vooral “The night Billy raised hell” vond ik amusant en verrassend. Vooral de vertolking van Barry Bostwick als de verpersoonlijking van het kwade. Een satanische karikatuur. De minst geslaagde verhalen waren “Ding Dong” (absurd overdreven) en “This means War” (het meest ridicule en ongepaste fragment).

 
Het is nu niet bepaald “Scary movie” vol belachelijke, voorspelbare verwijzingen naar beruchte horrors, maar je zal er eerder de slappe lach van krijgen dan koude rillingen. Maar als je nostalgische gedachten hebt over “Creepshow” of “Tales from te crypt”, dan zal dit je wel bekoren, ondanks dat deze klassiekers dit probeersel ruimschoots overtreffen. Het had wat enger, duisterder en griezeliger mogen zijn. Zoals een echte Halloween nacht zou moeten aanvoelen. Woehahahahahahahahahaha ….


Het Verdict 5/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Tales of Halloween (2015) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.