Death Do Us Part (2014)

 English HereKorte Inhoud
De welgestelde Kennedy droomt haar hele leven al van de perfecte bruiloft. Over een week gaat ze trouwen met haar verloofde Ryan. Chet - een vriend van Ryan - huurt een afgelegen huisje in een bos om een vrijgezellenfeest te geven. Het feest krijgt een vreselijke wending wanneer leden van de vriendengroep één voor één afgeslacht worden...

Genre
: Horror/Thriller

Land : Canada

Cast
:

Julia Benson  : Kennedy
Peter Benson : Ryan
Emilie Ullerup : Emily

Regisseur
:

Nicholas Humphries

Mijn mening

Soms vraagt een mens zich af waarom hij zich de moeite heeft getroost om een bepaalde film op te zetten en hoe hij erbij kwam te denken dat het een aangenaam tijdverdrijf zou zijn om de genoemde creatie te bekijken. “Death do us part” bevat elementen van een slasher en een ordinaire mystery film. Maar dan wel alle allerslechtste elementen. Een groep jongeren begeeft zich op vrijgezellen weekend in een godvergeten plek ver van de beschaving. Natuurlijk doe je dat als je een vrijgezellenfeest wil houden en geen getuigen wilt van de losbandige festiviteiten die er zullen losbarsten, veronderstel ik. Het vrolijke koppel dat de week erop hun jawoord gaan geven zijn Kennedy en Ryan. Zij is blijkbaar de dochter van een welgestelde familie (met een psychische aandoening blijkbaar) en hij is een of andere nietsnut die meer op zijn kerfstok heeft dan je kan vermoeden. In het gezelschap bevinden zich de zus Hannah, een goede vriendin Emily,Ryan`s getuige Chet en zijn neef Derek die ook een nogal duister verleden heeft.


Alleen al door het ontvangstcommitee zou ik al rechtsomkeer maken en zo snel mogelijk terugkeren naar de bewoonde wereld. Bo, de eigenaar van de bungalow, is niet echt een toonbeeld van vriendelijkheid en komt redelijk angstaanjagend en dreigend over. De dode spreeuwen op de veranda ruimt hij schoorvoetend op met een spade nadat hij tot de intelligente vaststelling is gekomen dat ze inderdaad dood zijn. Een vreselijk mislukte manier om humor in deze film te brengen, en een aanwijzing wat er nog zou volgen. Wat uiteindelijk de bedoeling hiervan was, heb ik niet kunnen achterhalen. Een poging om het luguber en mysterieus te maken misschien ? Over acteerprestaties kunnen we niet echt spreken. Eerder wanprestaties. De 3 vrouwelijke hoofdpersonages werden waarschijnlijk geselecteerd op basis van het gewicht van hun boezem. Hoe hoger het gewicht, hoe gewichtiger de rol. Na een tijdje was ik er zelfs van overtuigd dat hun BH-maat moeiteloos hun IQ oversteeg. Totaal niet overtuigend en het leken wel chiro-meisjes die angstig en paniekerig rondliepen in het dreigende bos. 


De 3 mannelijke hoofdrolspelers probeerden stoer over te komen, behalve Chet die zich de hele film gedroeg als een dronken flauwe plezante. Uiteindelijk gedroegen ze zich als een bende mietjes die heen en weer liggen te rennen door de bossen en bij elk verdacht geluid reageren ze als echte angsthazen. Het moment dat ze proberen te vluchten met de auto en ze de motor willen controleren was hilarisch. Uiteindelijk wordt het een” wie-is-nu-de-hoofdverdachte”-spelletje, waarbij je wel enorm veel keren op het verkeerde been wordt gezet. Bo is vanzelfsprekend verdacht. Die vent, die wat weg heeft van Lurch uit “The Adams Family”, duikt om de haverklap op waar je het niet verwacht en slentert geruime tijd met een vervaarlijk uitziend bijl rond. Uiteindelijk mag je je verwachten aan een verrassende wending en een laten we zeggen, niet zo verrassend einde. Van een echte slachtpartij kan je eigenlijk ook niet spreken. Dat was nu eens echt een zware ontgoocheling.


Conclusie : vreselijk slechte B-film die totaal de bal misslaat en in de verste verte niet op een slasher film lijkt. Geen spanning, geen gore moordtaferelen en een totaal gebrek aan schrikmomenten. 


Het verdict 1/10
Links : IMDB , Moviemeter

 
Death Do Us Part (2014) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten