The Seasoning House (2012)

 English HereKorte Inhoud  
In een bordeel in de Balkan worden meisjes, die ontvoerd worden door soldaten in de door de oorlog verscheurde gebieden, geprostitueerd voor militairen en burgers. Het doofstomme weesmeisje Angel werkt er als slaaf om voor de gevangenen te zorgen. Maar buiten medeweten van haar ontvoerders kruipt ze door de wanden en kruipruimtes van het huis, om een ontsnapping voor te bereiden...

Genre
: Horror/Thriller

Land : UK

Cast
:

Rosie Day : Angel
Sean Pertwee : Goran
Kevin Howarth : Viktor

Regisseur
:

Paul Hyett

Mijn mening


"The seasoning House" is weer zo'n film waar je je na een tijd niet meer op het gemak bij voelt. Het is zeker niet voor gevoelige zielen die snel gechoqueerd zijn. Met horror heeft deze film weinig te maken. De sadistische en brutale ondertoon dendert voort doorheen de film en wordt brutaal afgestopt door een allesvernietigende wraakactie die opflakkert door de drang om te overleven. Het is niet het expliciete gore element wat op je inhamert als een sloophamer, maar de suggestieve atmosfeer die je eigenlijk bijna doet walgen. Het vervallen krot met afgetimmerde ramen en een interieur waar al jaren niet meer naar omgekeken werd. Niemand komt ook naar daar om het meubilair goedkeurend te bewonderen, maar om zijn dierlijke lusten te botvieren op onschuldige meisjes. 


Het situeert zich in de Balkan oorlog in de jaren '90 waar het leger op een brutale manier dorpen veroveren en iedereen afslacht behalve de jongere meisjes. Deze worden afgevoerd naar dit afgelegen krot en als prostituees ingeschakeld en voor harde valuta's door sadistische mannen naar believen misbruikt worden. Sommige overleven deze brute behandeling niet en worden doodeenvoudig in een laken gewikkeld en ergens gedumpt. Te denken dat deze praktijken in werkelijkheid zich voordeden in deze contreien maakt het des te erger en realistisch.


Het meisje Angel, dat doofstom is, krijgt eigenlijk een voorkeursbehandeling (klinkt redelijk stompzinnig) en staat in voor het drogeren van de meisjes en het verzorgen en schoonmaken nadat er weer een meute schorriemorrie is langsgekomen. Er is geen ontsnapping mogelijk en gedwee voert ze deze taken uit. Totdat ze eigenlijk een emotionele band krijgt met een nieuw meisje dat naderhand vreselijk mishandeld wordt. Op het moment dat een eenheid soldaten langskomt, die ook verantwoordelijk zijn voor de dood van Angels familie, en een kleerkast van een vent het meisje onder handen neemt, springt Angel ter hulp op een nogal bloederige manier en vlucht ze weg in de ruimtes tussen de vloer en muren.


De eerste 40 minuten komen nogal langzaam op gang en hebben een claustrofobische tint, waarbij je Angel door de gangen ziet rondslenteren en haar taken in een trance uitvoert terwijl ze grijpende perverse mannen ontwijkt. Persoonlijk vond ik het gore gedeelte nogal meevallen. Het beklemmend onaangenaam gevoel was des te meer aanwezig. Ik vond het soms pijnlijk om naar te kijken, en niet op een fysieke manier. De hele film voelt aan als een dolle rit op een achtbaan : eerst tergend langzaam , dan adembenemend flitsend en verrassend vooruitschietend om dan weer in een lager tempo te verzeilen.


De enige kritiek die ik zou kunnen aanhalen is dat het nogal ongeloofwaardig is, dat een simpel meisje, alleen gewapend met een soort scalpel en een achtergehouden spuitje met heroïne, tot de tanden bewapende militieleden kan verschalken en verslaan. Het meeste was dan ook nog eens door puur geluk dat ze uitgeschakeld werden. De slotscène is tegelijkertijd ontwapenend en zal je met een tevreden gevoel achterlaten. Vooral de face-to-face confrontatie met Goran is een hoogtepunt. Alleen hoe heeft Angel zich in godsnaam in die smalle buis kunnen omkeren ?

Conclusie : een keiharde en confronterende film dat je met een mokerslag een geweten schopt. Een goede raad : niet opzetten op je eerste date. Het zou wel eens een verkeerde indruk kunnen nalaten !


Het verdict 7 /10
Links : IMDB , Moviemeter


  The Seasoning House (2012) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten