Divergent (2014)

English Here ...

Genre
: SF/Aktie/Avontuur
Land : VS

Cast
:
Shailene Woodley : Tris
Theo James : Four
Ashley Judd : Natalie
Ray Stevenson : Marcus

Regisseur : Neil Burger

Korte Inhoud

Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chicago. Beatrice (Shailene Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e uit een van de vijf groeperingen moet kiezen waarin de stad is verdeeld: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen factie te maken met een heftige inwijding, die het uiterste van haar vraagt. Maar niet alleen van haar. De concurrentie is groot. Wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?
Mijn mening

˝The future belongs to those who know where they belong.˝

˝Divergent¨. Een film waar reikhalzend naar uitgekeken werd, waar een heleboel heisa over werd gemaakt en gedoemd was om een mega-succes te worden in de cinemazalen zoals ˝Guardians of the Galaxy˝. Het enige verschil met deze laatste is dat deze film van Marvel wel origineel en verfrissend is, en tevens een unieke sfeer uitstraalt. ˝Divergent˝is de zoveelste verfilming van een jeugdboek, geschreven door de vijfentwintig jarige Veronica Roth, waarvan men hoopt dat het weer riant wat geld zal opleveren naar voorbeeld van ˝Twilight˝ en ˝The Hunger Games˝ en naderhand de merchandising nog jarenlang de jeugdige aanhang kan uitmelken. Toegegeven, ik had ook een goed gevoel over deze film en was benieuwd hoe deze film zou uitdraaien. Dat goed gevoel smolt pakweg na 45 minuten weg als sneeuw voor de zon. Toen kwam ik al tot de conclusie dat het weer een tienermeisjes film was, voorzien van alle oudbakken verhaallijnen en banale trivialiteiten die wel indruk zou maken op een jeugdig naïef publiek. Met andere woorden weeral een fragiel individu dat uiteindelijk uitgroeit tot een heldin en, hoe verrassend, de maatschappij redt van een totale ondergang. Zucht. Dat is inderdaad voor de verandering eens heel iets anders en vreselijk vernieuwend.
Het verdict 4/10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen