The Rover (2014)

English here ...

Genre
: Misdaad/Drama
Land : Australie/VS

Cast
:
Guy Pearce : Eric
Robert Pattinson : Rey
Scoot McNairy : Henry

Regisseur
: David Michôd

Korte Inhoud

Het verhaal speelt zich af in de Australische woestijn in een gevaarlijke en disfunctionele toekomst. Eric heeft elke schijn van menselijkheid achter zich gelaten. Wanneer zijn laatse bezit, zijn auto, wordt gestolen door een bende gevaarlijke criminelen begint Eric aan een zoektocht naar de daders. Hij wordt hierbij gedwongen om de hulp in te schakelen van Reynolds, een naïef lid van de bende die achtergelaten is in de chaos bij hun laatste ontsnappingspoging.

Mijn mening

“You should never stop thinking about a life you've taken. That's the price you pay for taking it.”

Dit was nu eens een bizarre film. Het enige wat me is bijgebleven is dat het een vreselijk trage film is met een schitterende soundtrack. Na het bekijken van “Chef” had ik vreselijke honger. Na het bekijken van “The Rover” had ik vreselijke dorst. Het is natuurlijk te verwachten dat deze film, die zich afspeelt in Australië in een postapocalyptische periode, automatisch door mensen vergeleken zal worden met “Mad Max”. En ondanks dat er veel elementen zijn die van uitstekende kwaliteit zijn, was dit toch maar een doodsimpele verhaallijn die op een bombastische en vrij pretentieuze manier opgeblazen werd tot een geheel waar het kunstminnende filmpubliek weer een staande ovatie voor zal overhebben.


Kortweg kan men de gehele film als volgt samenvatten : een trio misdadigers, op de vlucht voor iets wat ze hebben uitgevreten, stelen op een bepaald moment een auto die ze puur toevallig, terwijl ze al over-de-kop-vliegend voorbijflitsen op het scherm, ergens in the-middle-of-nowhere tegenkomen. De eigenaar van deze auto is hier niet mee opgezet en zet de achtervolging in omdat deze auto blijkbaar waardevol is voor hem. Onderweg neemt hij ook nog één van de achtergelaten broer mee op sleeptouw. That’s it ! De rest mag je aanvullen naar eigen goeddunken, gebruik makend van je eigen fantasie want veel uitleg over het waar,waarom en hoezo van de hele situatie moet je niet verwachten in deze art-house film.
 
Het verdict 6/10
Links : IMDB , Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen