The Prince (2014)

English Here ...

Genre
: Actie/Thriller
Land : VS

Cast
:
Bruce Willis : Omar
John Cusack : Sam
Jason Patric : Paul

Regisseur
: Brian A Miller

Korte Inhoud

Paul Garcia is een monteur, eigenaar van een kleine garage, voormalig huurmoordenaar, weduwnaar en vader van zijn inmiddels volwassen dochter Beth. Zij studeert aan de andere kant van het land. Op een dag vermoedt Paul dat ze ontvoerd is en in plaats van de politie in te schakelen besluit hij zelf op onderzoek uit te gaan. Het blijkt dat hij zijn criminele verleden nog niet helemaal van zich heeft afgeschud.

Mijn mening

In lang vervlogen tijden was het de gewoonte om Bruce WIllis een hoofdrol aan te bieden, omdat hij gegarandeerd de hele film zou dragen en de bepalende factor zou zijn voor het succes van de desbetreffende film. Hij werd dan ook demonstratief centraal op een filmposter of video/dvd-doos geplaatst, waar hij je dan indringend recht in je ogen aankeek. Met zo’n blik die een vastberadenheid uitstraalde en die je “Die Hard”-slogans toeschreeuwde  : “This movie is MINE. I own this movie. I’m the ruler in this movie, yippiekayee Motherf*cker …”. Je kon er niet omheen. Je moest en zou deze film zien waarin  Bruce “De onoverwinnelijke” heerste.


Die tijd ligt al ver achter ons. Willis is gedegradeerd tot een rekwisiet, een noodzakelijk kwaad en een nietszeggend  nevenpersonage. Hij staat nog altijd ostentatief centraal op de filmaffiche zoals weleer, maar vergeleken met zijn algehele bijdrage en belangrijkheid zou dit makkelijk herleid kunnen worden tot een minuscuul fotootje, zodanig dat je door de rayons in de Mediamarkt verbaasde kreten kan horen zoals “Hey is dat Bruce Willis niet hieronder in dat hoekje ?”. Spijtig genoeg waren de laatste rollen die ik Bruce Willis zag vertolken zo indrukwekkend als die van de kerstboom in “Home Alone” of die van de sneeuwman Olaf in “Frozen”. Noodzakelijk maar niet bepalend voor het succes van de film (alhoewel ik Olaf toch iets hoger inschat, naderhand bekeken). Kijk naar “The Cold light of Day”,”Fire with Fire” and “Red 2” en je ziet hem als een rekwisiet die commercieel uitgebuit wordt en die de vergane glorie van John McClane terug wil oprakelen. “A Good day to die Hard” was gewoon een aanfluiting in vergelijking met de eerste “Die Hard” films. Een stalen pin recht door mijn hart. Als echte “Die Hard” fan was dit te triest voor woorden.
Het verdict 3/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten