The transporter refueled (2015)


 English HereKorte Inhoud
In de criminele onderwereld van Frankrijk staat Frank Martin bekend als "De Transporter": de beste chauffeur en huurling die je kan krijgen. Hij houdt zich aan drie eenvoudige regels: geen namen, geen vragen en geen onderhandelingen. Maar dan ontmoet hij de mysterieuze femme fatale Anna, die de leiding heeft over een groep overvallers. Niets houdt Anna tegen om een groep meedogenloze Russische mensenhandelaren te stoppen.

Genre
: Actie
Land : Frankrijk/China

Cast
:

Ed Skrein : Frank Martin
Ray Stevenson : Frank Senior
Loan Chabanol : Anna

Regisseur : Camille Delamare

Mijn mening  

“You know, in my day, when you wanted to make a cup of coffee you just had to boil the water
and strain the grinds. Now it seems like you need a PhD.
Dad, you have a PhD. That's a juicer.”


Ik kan me de eerste “The Transporter” uit 2002 nog wel herinneren als een energieke en razendsnelle film waarbij Frank Martin de straten aan de Franse zuidkust met zijn bolide onveilig maakte. Deze Brit zijn stuurmanskunst was niet te evenaren en hij stelde dit talent in dienst van iedereen die ervoor betaalt. De twee volgende films gingen verder op dit elan. Alle films hadden hetzelfde gemeenschappelijk. Het verhaal was rechttoe rechtaan en simplistisch. Je zou het gerust een typische weekend-film kunnen noemen waarnaar je keek met het verstand op nul.

 
Op een reboot zat ik dan ook niet te wachten. De enige reden waarom ik dan toch gekeken heb, was om te zien hoe Ed Skrein het er vanaf zou brengen als de keiharde koerier. Want geef eerlijk toe, “The Transporter” is en blijft Jason Statham. De gecontroleerde vechtstijl en zijn droge humor zijn typische kenmerken waar hij een patent op heeft. Diegene die de rol van Martin op zich neemt, zal dus zijn uiterste best moeten doen om dit te kunnen evenaren (laat staan te verbeteren). Ik geef echter toe dat Skrein het niet slecht deed. Al vanaf de eerste scene in de parkeergarage, had ik een gevoel dat het wel snor zat. Dezelfde rustige, bedaarde aanpak. Dezelfde nuchterheid. Dezelfde niet zo spraakzame man die als hij dan toch eens iemand van antwoord dient, dit op een brommende, bijna onverstaanbare manier doet, en die nooit afwijkt van de zichzelf opgelegde regels.


De hele film draait rond een Russisch prostitutienetwerk dat zich gesetteld heeft aan de Franse Riviera en met harde hand wordt geleid door Karasov (Radivoje Bukvic), een gewetenloze Russische pooier die in ieder geval over meer hersencellen beschikt dan de lieftallige dames die voor hem werken. Zoals de drie dames van plezier Anna (Loan Chabanol), Gina (Gabriella Wright), Qiao (Wenxia Yu) en Maria (Tatiana Pajkovic). Ze bedachten het lumineuze plan om Frank’s vader (Ray stevenson) te ontvoeren en op die manier “The Transporter” onder druk te zetten om hen te helpen. Alles draait dus rond weerwraak. Wraak over het aangedane leed en de verwoeste levens van deze jongedames.


The transporter refueled” is simpelweg wat je ervan moet verwachten. Een doodeenvoudig verhaal zonder al te veel spitsvondigheden waarbij de ene actiescène na de andere volgt. De vechtpartijen zijn degelijk gechoreografeerd waarbij Skrein ook handig gebruikt maakt van in de buurt rondslingerende attributen. Hoewel hij niet een spierbundel is zoals Statham, wist Skrein zijn mannetje te staan en tegelijkertijd blijkt hij te beschikken over een behoorlijk incasseringsvermogen. Tevens zijn er een aantal niet onaardig uitziende achtervolgingsscènes. Met name die in de luchthaven is redelijk spectaculair. Het meest geslaagde onderdeel in deze “Transporter” reboot, is de bijdrage door Ray Stevenson. Dit zorgde voor enkele luchtige gniffelmomenten.


Maar toch kon ik me niet van het gevoel ontdoen dat ik naar een flauw afkooksel van het origineel aan het kijken was. Er was nu eens echt niks wat we nog niet gezien hebben. Een clichématige film die wel lijkt op een fenomenale reclamefilm voor Audi. Qua product placement kan dit wel tellen. Ook de welbekende ergernissen werden in deze film verwerkt. Ondanks dat Frank zich overduidelijk in de minderheid bevindt, slaagt hij er toch in om iedereen gekreukeld achter te laten. En hij heeft dan wel een uiterst snelle wagen, maar zelfs met een 2PK zou hij zijn achtervolgers kunnen afschudden, daar die te dom zijn om op een behoorlijke manier te rijden. Voor mij mogen ze deze franchise gerust afsluiten. De fut is eruit, het verhaal is verteld, de brandstof is op … Het hoeft niet noodzakelijkerwijs gerefueled worden.
Het Verdict 4/10
Links : IMDB
, Moviemeter

The Transporter Refueled (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten