Don't hang up (2016)

 English HereKorte Inhoud 
Brady, Sam and Mosley zijn verwende jongens en ze vervelen zich. Ze houden mensen voor de gek door hen te bellen. Hun telefoontjes zijn nogal extreem van aard. Ze genieten optimaal van de misleiding van hun nietsvermoedende slachtoffers, van wie -voor de maximale vernedering- ook filmpjes online worden gezet. Dan hebben ze plots met de verkeerde te maken en zijn ze zelf degene aan de andere kant van de lijn. Een normale avond van een stel blijmoedige tieners wordt steeds bloediger als hun eigen grap tegen hen gebruikt wordt.

Genre : Horror
Land : UK


Cast

Gregg Sulkin : Sam Fuller
Garrett Clayton : Brady Mannion
Bella Dayne : Peyton Grey

Regisseur
Damien Macé, Alexis Wajsbrot

Mijn mening 

Maybe it's time for someone like me...
to come over there and wipe that smug grin off your face.


Weet je wat soms wel eens leuk is. Lukraak één of andere film opzetten waarvan je totaal niet weet waar het over gaat en dan naderhand concluderen dat je toch aangenaam verrast was. Dat had ik dus bij deze film. Een film met een beetje suspense en spanning. En dankzij de korte speelduur heb je naderhand ook niet het gevoel dat het zonde van de tijd was. Ook al is het niet een kaskraker. Het is ook de eerste keer dat ik op het uiteinde niet echt medelijden had met de twee tieners Sam (Gregg Sulkin) en Brady (Garrett Clayton). Deze twee rotverwende, vervelende etters oogsten hier wat ze gezaaid hebben. En heel de tijd verwachtte ik dat de rest van de bende ineens tevoorschijn zou springen om dan al schaterlachend aan te kondigen dat het allemaal één grote grap was.


Zoals zoveel anderen vond ik de twee hoofdacteurs irritant acteren. Maar je moet dan wel toegeven dat ze dan wel meesterlijk geacteerd hebben want dat was toch wel de bedoeling. Het zijn tenslotte twee vervelende kwajongens die anderen in de zeik nemen door van die kinderlijke telefoongrapjes met ze uit te halen. Het enige waar ik niet zo echt in geloofde is dat de online gezette filmpjes zo massaal bekeken werden. Of is dat dan een weerspiegeling van waar onze maatschappij naar evolueert? Een maatschappij waar leedvermaak vanzelfsprekend is?


Dat “Don’t hang up” een low-budget film is, is eraan te merken. Alles speelt zich voornamelijk af in het ouderlijke huis van Sam. Het camerawerk is ongecompliceerd maar to-the-point. Buiten een camera die doorheen het decor laveert ziet het er over het algemeen middelmatig uit. Het gaat er wel bloederig aan toe in deze film maar de “practical effects” die gebruikt worden zien er nu ook weer niet spectaculair uit. En toch was deze film de moeite waard om te kijken en kan het gerust worden toegevoegd aan een hele resem andere films die in de middenklasse vertoeven.


Door de korte speeltijd zit er behoorlijk wat vaart in deze film en moet je niet al te lang wachten voordat de ongewenste beller op de proppen komt. En ondanks het tempo slaagt men er toch in om de spanning geleidelijk aan op te drijven. De sinistere beller beschikt over een redelijk angstaanjagend stemgeluid (een Jigsaw-achtige toon) , wat het dan weer extra creepy maakt. Alleen zijn technologische omnipotentie vond ik ietwat overdreven. En desondanks dat het over behoorlijk arrogante en onsympathieke jongeren gaat, vond ik de innige vriendschap en blijk van opoffering lovenswaardig. Maar al bij al kon het verkneukelend gevoel niet vermijden en weerklonk er een overtuigende innerlijke “Yes!” op het einde.


Het Verdict 6/10
Links : IMDB, Moviemeter

Don't Hang Up (2016) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.