Last Vegas (2013)

 English HereKorte Inhoud
Billy, Paddy, Archie en Sam zijn al sinds hun jeugdjaren  beste vrienden. Als Billy eindelijk zijn jonge vriendin ten huwelijk vraagt, gaan de vier naar Las Vegas met als plan om hun leeftijd eventjes te vergeten en de oude dagen nog eens te beleven. Tijdens de voorbereiding van het vrijgezellenfeest komen ze tot de conclusie dat de tijd niet alle wonden heeft geheeld.

Genre : Komedie
Land : USA

Cast
:

Morgan Freeman : Archie
Robert De Niro : Paddy
Michael Douglas : Billy
Kevin Kline : Sam

Regisseur :
Jon Turteltaub

Mijn mening

Met zo'n sterrencast als deze zou men toch van de veronderstelling kunnen uitgaan dat dit nooit van zijn leven zou mislopen. En inderdaad, "Last Vegas" is een grappige en onderhoudende feelgood film. Het heeft enkele schater momenten maar moet het vooral hebben van de humoristische oneliners en soms toch wel hilarische situaties. Voor een keer nog eens recht door zee humor. Geen absurde situaties of platvloerse kolder. Een bende pensioengerechtigde heren die een vrijgezellenavond organiseren in Las Vegas, met alle vanzelfsprekende consequenties.


Robert De Niro, Morgan Freeman, Michael Douglas en Kevin Kline zijn vier klasbakken die hun strepen al lang verdiend hebben in Holywood en tonen hier weerom waartoe ze in staat zijn en om het even wat genre van film aankunnen. Toegegeven, het is soms aan de melige kant en enorm voorspelbaar. Dat Kline het blauwe pilletje niet nodig had, zag je van mijlenver aankomen. Maar ze doen het met zoveel naturelle en hebben blijkbaar ervan genoten om in deze film mee te spelen want dat straalde nu eens echt van het scherm af. De complicaties die zich voordeden waren niet bijster origineel te noemen. Dat elk van hen een beslommering meedroeg dat een gevolg is van hun gevorderde leeftijd was te verwachten. 


Kline zit in een fase waarbij hij zich omringd ziet met nog oudere mensen dan zichzelf. De openingsscène in het zwembad was al een indicatie van welk niveau de film zou zijn. Een paar dijenkletsers met een baard waar Sinterklaas jaloers op zou zijn, werden hier gebruikt, maar dankzij de mimiek en intonatie van Kline bleken ze wonderwel te kloppen en kwam het hilarisch over. Freeman heeft een lichte hartaanval achter de rug en wordt overdreven bemoederd door zijn zoon waardoor hij alleen nog toelating heeft om voor de televisie te zitten en minutieus zijn pilletjes in te nemen. De Niro zit weg te kwijnen op zijn appartement na het overlijden van de liefde van zin leven en krijgt alleen nog eens occasioneel bezoek van een buurmeisje dat soep brengt (onvergetelijke conversatie tussen deze twee). Alleen Douglas zit nog goed in zijn (strakgetrokken) vel en staat op het punt te trouwen met een veel jonger iemand, wat weer aanleiding geeft tot plagende kwinkslagen van de drie boezemvrienden. Samen vormden ze "The Flatbush Four" en zijn ze al 60 jaar de allerbeste vrienden. Een vriendschap die jammerlijk verstoord werd door een misverstand, dat uiteindelijk opgelost gaat worden.


Morgan Freeman heeft me het meest verrast als Archie met zijn spitsvondige opmerkingen. Mijn favoriete scene is die waar ze zich in de nachtclub hebben binnengekocht en tussen het jong volk genieten van een Vodka Red Bull. De vertoning die Freeman hier geeft als hij uitlegt hoe hij langs de ene kant redelijk aangeschoten raakt en langs de andere kant vol energie zit, is geweldig. Ik heb zelf deze scene herhaaldelijk herbekeken omdat ik het een sterk staaltje van acteren vind en uit de reactie van zijn kompanen kan je afleiden dat er wat improvisatie bij kwam kijken. Het leek echt een komisch onderonsje tussen goede vrienden.


Ben ik blij dat ik de trailer niet heb gezien want blijkbaar zaten hier al de meeste grappige momenten in verwerkt. “Last Vegas” is een komisch drama dat eigenlijk de eeuwige vriendschap wil tonen en dat plezier maken ook nog weggelegd is voor senioren. Er zullen geen oscars uitgereikt worden voor deze prent, maar van mij krijgt het een persoonlijke nominatie als de betere komedie die ik de laatste tijd heb mogen aanschouwen. Deze steekt toch wel huizenhoog uit boven de rest van de komedies die de laatste tijd uitkwamen. De meeste daarvan waren meer om te huilen dan om te lachen. En ik hoop dat ik ook zo'n vitaliteit en levensvreugde zal hebben gelijk deze oude knarren, als ik dezelfde gezegende leeftijd bereik.


Het verdict 8 /10
Links : IMDB , Moviemeter


Last Vegas (2013) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 reacties :

 1. Inderdaad een sterrencast en de trailer ziet er veelbelovend uit. Doet in mijn ogen wel denken aan een broertje van The hangover maar dat hoeft geen slechte zaak te zijn. Ben benieuwd..

  Salden.t

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf heb ik "The Hangover" nog niet gezien (raar he) maar deze staat wel te wachten daar ik de hele trilogie wil kijken. Wel heb ik overal gelezen dat het inderdaad er iets van weg heeft. Alleen dat het dit keer venten op pensioenleeftijd zijn. En dat de grappen niet zo vulgair en platvloers zijn. Ben dan ook benieuwd naar The Hangover. Last Vegas vond ik dan weer zelf enorm grappig, alhoewel ik met enig argwaan begon te kijken wegens veel rommel de laatste tijd op gebied van komedie.

   Verwijderen