Lucy (2014)

English Here ...

Genre
: SF/Thriller/Actie
Land : Frankrijk

Cast
:
Scarlett Johansson : Lucy
Morgan Freeman  : Professor Norman
Min-sik Choi : Mr. Jang

Regisseur
: Luc Besson

Korte Inhoud

Lucy is een jonge vrouw die op vreselijke wijze gedwongen wordt om drugs te smokkelen. Per ongeluk komt zij in aanraking met de drugs, die haar op een mysterieuze manier bovenmenselijke krachten geven. Ze kan kennis direct absorberen, is in staat om objecten met haar geest te verplaatsen en ze kan geen pijn of leed voelen. Ze trekt vervolgens ten strijde tegen de onverlaten die haar te grazen namen.

Mijn mening

"Life was given to us a billion years ago. Now you know what to do with it."
Kan je Lucy zien als het resultaat van een op wetenschappelijke basis gefundeerde theorie of mag ze zich aansluiten bij het clubje “door chemische substanties gemuteerde superhelden” zoals Spiderman,The Hulk of Captain America ? Het eerste kunnen we al van het lijstje schrappen ,want dat we maar 10% van onze hersenen gebruiken is klinkklare onzin. Dat zou dus betekenen dat er ruim 90% onontgonnen terrein voor het grijpen ligt in onze bovenkamer. De kans op hersenletsel slinkt daarmee dus. En zou onze schedel dan niet te ruim zijn voor dat nietig gedeelte ? Is het niet zo dat de evolutie iets aanpast zodanig dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van bepaalde functionaliteiten ? De tweede stelling komt dan weer wat dichter bij het fenomeen “Lucy”, alleen dat er geen opzienbare transformaties doorgevoerd worden. Geen flashy superheldinnen-kostuum of bovenmenselijke attributen zoals webspuitende toevoegsels. Buiten het feit dat Lucy verandert in een emotieloos en zielloos hoogintelligent wezen die op een rationele en logische manier situaties inschat, is er niets wezenlijks dat er verandert aan haar.

Het Verdict 6/10

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 reacties :